Ce să îți spui când ai fost părăsită și suferi din dragoste

Suferi din dragoste, iar mintea ta a fost invadată de o mulțime de gânduri critice, negre, care îți fac și mai mult rău. Cu ce să le înlocuiești.

Ce să îți spui când ai fost părăsită și suferi din dragoste

Suferi din dragoste, iar întregul Univers parcă s-a prăbușit. Te cerți că nu ai plecat la timp, că ai fost fraieră că i-ai acceptat atâtea. Că au trecut anii pe lângă tine și nu ai rezolvat nimic. Că nu ești suficient de bună, iar bărbații au tendința să fugă de tine la un moment dat, să te lase. Că toate prietenele tale au familii, iar tu nu. Că cine știe cum va arăta viitorul și vei muri singură. Că nu ai făcut suficient, nu ai salvat relația, ți-ai permis să îl pierzi și nu îți vei mai reveni niciodată. Ruminații multiple care râcâie o rană deja prezentă și sângerândă, iar în final nu ajută cu absolut nimic. Cum să recadrezi gândurile.

Vei depăși acest moment dificil

Este greu, dureros. Cum a fost în alte situații când ai suferit din dragoste? Cum ai trecut peste și după cât timp? Ce ai învățat din fiecare experiență? Care au fost resursele pe care te-ai bazat atunci și care sunt cele pe care te poți baza acum? 

Ești deschisă către vindecare

Adică nu te vei pedepsi că el a plecat din viața ta. Nu te vei înfometa, nu vei mânca necontrolat, nu vei refuza suportul celor dragi, nu vei renunța la lucrurile care îți plăceau, la hobby-urile și obiectivele tale. Îți vei continua viața și o vei îmbunătăți, îți vei da șansa unor experiențe frumoase.

Ești deschisă să vezi cine ești acum

Adică să te descoperi în noua versiune. Ok, ai fost în relație poate chiar ani, ați avut o familie, copii. Scrie un eseu cu tema Cine sunt eu, și află cine ești tu cea de acum, cu siguranță diferită de varianta ta de când ai fost ultima dată singură.

Te iubești și te accepți necondiționat

El a spus că nu te mai iubește, iar cândva ziceai că e cea mai importantă persoană din viața ta. Însă nu el este în capătul listei, și, surprinzător, nici copiii, dacă îi ai. Cea mai importantă persoană din viața ta ești chiar tu, și tu îți poți oferi iubire și acceptare. Tu ești cea care nu te va părăsi niciodată. Hrănește-ți relația cu tine

Îți dai voie să trăiești în prezent…

… nu în trecut, agățată de amintiri. Rememorând constant fragmente din viața împreună, povestind celorlalți vacanțe, sărbători, întâmplări diverse, nu faci altceva decât să eludezi prezentul și să te duci într-un trecut deja prescris. Să nu trăiești prezentul și nici să construiești viitorul.

Meriți să primești iubire

Ești valoroasă, ești demnă și meriți să fii iubită! Meriți să fii tratată cu respect, să fii alintată, răsfățată, să primești tandrețe, afecțiune, să ți se facă surprize, să te simți în siguranță și protejată.

Este în regulă să renunți la control

Nu poți controla ce simte sau ce face altcineva. Nu poți preveni un dezastru prin cicăleală, critică, monitorizarea fățișă sau pe ascuns a conversațiilor, a activităților și intercțiunilor din online (social media) sau offline, din viața reală. Nici măcar despărțirea nu o poți controla, ci reacțiile tale de autosabotare și prin care te rănești și mai rău.

Citește și:
Ai un moment de criză în cuplu? Ce schimbări trebuie să faci tu și veți fi mai bine amândoi

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle