Ce sa faci daca vrei drepturi egale pentru toti in Romania?

Comunitatea LGBTQ din Romania te cheama la protest sambata, 19 noiembrie, de la ora 14, la Piata Romana.

Ce sa faci daca vrei drepturi egale pentru toti in Romania?

Traim vremuri tulburi. Cum ai vazut, nationalismul, homofobia si misoginia prind teren in toata lumea. Pentru ca Romania se adapteaza rapid la astfel de trend-uri internationale (si se mai si afla in campanie electorala), astfel de idei au castigat teren si la noi. Mai mult decat ne-am fi asteptat sau ne-am fi dorit.

In prima faza, Coalitia pentru Familie a strans semnaturi pentru a restrange dreptul la familie al comunitatii gay. Cu ajutorul Bisericii si al angajatilor ei, 3 milioane de semnaturi au venit sa ne arate tuturor ca tot atatia oameni cred ca drepturile egale sunt o fantezie in Romania.

Acum, ca printr-un calcul foarte inteligent, se vad si urmarile acestui proiect gigantic – Coalitia doreste modificarea Constitutiei intr-un sens care ar restrange pe termen lung chiar si drepturi pe care comunitatea LGBTQ nu le-a obtinut inca aici, dar, mai important, ei i se alatura si partidele politice din tara.

Cele mai importante si vizibile partide din Romania si-au exprimat sustinerea fata de aceasta initiativa, iar unele au semnat chiar protocoale prin care se angajeaza sa sustina initiativa Coalitiei. Da, chiar atunci cand ideologiile acelor partide contrazic o astfel de incalcare flagranta a drepturilor omului! Alte formatiuni au decis ca o asemenea problema, o incitare la ura din partea populatiei si a altor partide, nu este o problema presanta, si au decis sa nu isi exprime pozitii.

Citeste si:
ELLEOKcasatoriileGAY

Situatia, insa, e urmatoarea. Avem trei milioane de romani care au gasit suficienta ura de canalizat sub forma apararii unei institutii nepusa vreo secunda in pericol de comunitatea LGBT, ci mai degraba de proasta guvernare si lipsa politicilor care sa o incurajeze. Avem partide ai caror lideri au decis ca voturile ieftine in viitoarele alegeri parlamentare sunt mai puternice decat ideologiile pe care ar trebui sa le urmeze si chiar decat bunul simt. Si avem o comunitate pusa la colt in fiecare moment al ultimelor luni, fortata sa se ascunda ca sa nu fie blamata public de cei care apara familia traditionala si valorile stramosesti.

Daca o astfel de situatie te deranjeaza sau chiar te infurie, afla ca nu esti singura. Daca iti doresti sa traiesti intr-o societate in care minoritatile nu sunt marginalizate sau demonizate, nu esti singura. Si, in cele din urma, daca iti doresti inca sa traiesti intr-o societate deschisa catre diversitate, nu esti singura.

Organizatiile MozaiQ si Transform te cheama sambata, pe 19 noiembrie, in Piata Romana (colt cu Caderea Bastiliei) pentru a sustine deschis si raspicat comunitatea LGBT. Intr-o campanie electorala in care pana si drepturile omului sunt de vanzare, vino sa le arati politicienilor ca unele lucruri nu sunt discutabile si ca initiativa unor organizatii religioase nu poate sa influenteze deciziile statului atata vreme cat statul este laic.

Foto: MozaiQ

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle