Ce ar trebui sa stii inainte sa te muti cu partenerul tau

Cand relatia a capatat o anumita consistenta si stabilitate, cuplurile decid ca a venit sa treaca la nivelul urmator, un alt prag al intimitatii- mutatul impreuna.

Ce ar trebui sa stii inainte sa te muti cu partenerul tau

Mutatul impreuna este un pas mare si foarte important. Trebuie sa fiti amandoi perfect constienti de faptul ca relatia voastra va suferi anumite schimbari.

1. Relatia voastra se va schimba in mod clar

Din momentul in care veti imparti zilnic acelasi pat, aceeasi bucatarie si aceeasi baie, poti fi ferm convinsa ca lucrurile se vor schimba! Acest pas presupune ca vei fi nevoita sa vezi si sa tolerezi zilnic anumite obiceiuri ale partenerului tau care nu iti plac in mod deosebit. Asta nu inseamna ca nu iti va mai place persoana cu care esti, doar ca vei fi nevoita sa dai dovada de calm si de rabdare.

2. Banii vor fi un subiect de discutie

Ca si in cazul oricarui alt coleg de apartament, banii vor reprezenta un subiect important odata ce te muti impreuna cu partenerul tau. Inainte de a face acest pas, discutati despre modul in care va veti organiza veniturile si cum veti acoperi cheltuielile. Fiti sinceri unul cu celalalt si, cel mai important, egali. Priviti partea buna: acum ca veti locui impreuna, veti imparti cheltuielile si veti putea economisi.

3. Viata voastra sexuala se va schimba

Din moment ce vei imparti in fiecare seara patul cu partenerul tau, este normal ca anumite schimbari sa intervina in viata voastra sexuala. Inainte de a locui impreuna, trebuia sa va faceti timp pentru sex. Acum ca ati facut pasul de a va muta impreuna, sexul este o optiune mereu valabila. S-ar putea ca numarul partidelor de sex sa scada, dar totul este in ordine! Veti gasi modalitati noi de intimitate, unele mai putin carnale.

4. Vei fi tentata sa devii confortabila, dar nu o face!

Da, locuitul sub acelasi acoperis presupune foarte mult timp petrecut impreuna, dar nu te obisnui cu asta! Mentine relatia interesanta iesind la intalniri si plecand in excursii. Este foarte usor sa cazi in rutina. Faceti lucruri care sa ve revitalizeze relatia si care sa intareasca legatura dintre voi: mergeti la film, la concerte, sau gatiti cina impreuna.

5. Ar putea fi nevoie sa iti modifici stilul de viata

Nimic drastic, desigur. De foarte multe ori, partenerul tau nu are aceleasi obiceiuri ca si tine. In acest punct al relatiei stii, probabil, foarte bine acest lucru. Odata ce impartiti un spatiu delimitat, fiecare dintre voi va trebui sa fie deschis schimbarii, pentru a putea ajunge la un compromis si pentru a nu transforma locuitul impreuna intr-o adevarata tortura. Daca nu stiti de unde sa incepeti, porniti prin a respecta spatiul personal al celuilalt. Lucrurile vor evolua de aici.

6. O sa te enervezi

Nu ai cum sa eviti asta! Accepta acest lucru si fii constienta de faptul ca asta nu afecteaza in niciun fel relatia. Dragostea poate fi enervanta uneori! Este normal ca atunci cand petreci foarte mult timp cu o persoana sa incepi sa observi lucruri care te deranjeaza, dar va trebui sa iti pastrezi calmul si sa discuti despre aceste lucruri.

7. Nu sunteti casatoriti!

Atunci cand locuiti impreuna, poti avea impresia ca sunteti in cel mai important punct al relatiei voastre. Fii pe deplin constienta de faptul ca locuiti impreuna, iar asta nu e ca si cum ati fi logoditi sau casatoriti si cu atat mai putin nu presupune ca asta va fi urmatorul pas. Respectati-va reciproc intimitatea si acordati-va spatiul de care aveti nevoie!

Text: Oana Iosif
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle