Ce ar trebui să faci dacă vrei să te împaci cu fostul partener

Despărțirile nu sunt întotdeauna cele mai ușoare, iar de cele mai multe ori lasă urme destul de adânci în sufletul unei femei.

Ce ar trebui să faci dacă vrei să te împaci cu fostul partener

De cele mai multe, după o despărțire, avem tendința de a nu mai avea atât de multă încredere în noi și de a crede că nu vom mai avea în viitorul apropiat vreo relație. Și totuși, după o despărțire, de ce ne este teamă de singurătate? Răspunsul ar fi unul destul de simplu, și anume acela că avem nevoie de afecțiune, mai cu seamă din partea unui bărbat.

Însă, atunci când încheiem o relație cu un partener, ne gândim la modalitățile prin care îl putem recuceri. Și nu spunem că este un lucru bun sau rău, ci doar că această decizie contează de ceea ce simți cu adevărat pentru el. Fie că încerci să păstrezi contactul cu el, îi dai mesaje zilnic sau vă întâlniți deoarece lucrați în același loc, contează ca ceea ce faci să vină din suflet. Atunci când suntem într-o relație, avem tendința de a ne neglija și de a ne concentra doar pe partener, implicit pe relație.

Iar dacă tot nu te împaci cu fostul partener, privește acest lucru ca pe o nouă oportunitate și o șansă de a te redescoperi pe tine și de a descoperi un potențial partener care te poate face fericită. Așadar, iată ce anume ar trebui să știi, dacă vrei să îți recucerești fostul partener:

1. Nu contesta motivele pentru care v-ați despărțit

Motivele unei despărțiri pot fi multiple, iar dacă el ți-a explicat de ce a luat această decizie, nu încerca să îl contrazici. În mod cert, trebuie să ai curajul să accepți că relația dintre voi s-a terminat. Cel mai important este ca amândoi să vorbiți deschis și să vă dați seama dacă mai există vreo șansă de împăcare între voi sau nu. 

2. Nu încerca să îl convingi să vă împăcați

După o despărțire, cele mai multe dintre femei încearcă să își convingă fostul partener să se împace cu ele. Acest lucru îl va face pe el să creadă faptul că nu poți fi independentă și că ai în permanență nevoie de el. Important este să nu faci din asta un scop și să fii conștientă de faptul că lucrurile se întâmplă atunci când trebuie.

3. Asumă-ți responsabilitatea

Fie că ne place să recunoaștem sau nu, atunci când ne gândim la o despărțire, vrem să credem că a fost vina doar unuia dintre parteneri. În loc să dăm vina doar pe el, ar trebui să analizăm extrem de bine situația și să recunoaștem atunci când vina a fost și de partea noastră. Un prim pas către împăcarea cu fostul partener ar fi recunoașterea greșelilor pe care le-am făcut în relație. 

4. Lasă-l pe el să se întoarcă la tine

Chiar dacă îți este în mod constant dor de el, asta nu înseamnă că ar trebui să îl suni și să îi dai mesaje mereu. După o despărțire, ambii parteneri au nevoie de timp pentru a conștientiza situația și pentru a-și da seama de ce anume au nevoie mai departe. Chiar dacă el îți trimite primul mesaj sau te sună, încearcă să fii calmă și să te decizi dacă într-adevăr simți să te împaci cu el sau nu. 

5. Pune-te pe primul loc

Deși poate părea un clișeu, ar trebui să te pui pe primul loc în orice situație, fie că ești într-o relație sau nu. Este important să fii conștientă de cine ești cu adevărat și de faptul că meriți tot ceea ce este mai bun. Nu te lăsa convinsă de faptul că vina ar fi fost doar a ta.

6. Păstrează o atitudine pozitivă

Trebuie să îți dai seama dacă într-adevăr îți dorești să te împaci cu el sau nu. Lasă lucrurile să vină de la sine și nu încerca să forțezi lucrurile. Dacă te gândești mereu la el și la ideea unei împăcări, ar trebui să analizezi foarte bine situația. O despărțire vine cu un nou început, chiar dacă nu conștientizezi acest lucru imediat după despărțire. 

Citește și:
Cum poți depăși infidelitatea online a partenerului

Foto: PR

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle