Carpe Diem!

Ti-ai programat vacantele pentru tot restul anului? Prietenii tai stau la coada ca sa te vada? Atunci poate ca e timpul sa renunti la planificari si sa te bucuri un pic de neprevazut!

Spre deosebire de noi, barbatii au o abordare cu totul diferita. Prin comparatie cu mine, sotul meu este un adevarat „maestru al spontaneitatii”. Pentru el, nu e nici o problema daca un prieten ne face o vizita neastepta sau daca il anunt joi seara ca in week-end mergem la un picnic. Pro­testeaza doar la petrecerile mondene („ce sa caut eu acolo?!”) si la sedintele de shopping (uraste mall-urile!). In plus, ma tachineaza pe motiv ca: „intotdeauna ne vedem cu prietenii tai”. Ceea ce nu e total neintemeiat, avind in vedere ca eu sint cea care organizeaza viata sociala a cuplului si ca, in rarele ocazii cind isi suna prietenii ca sa iasa la o bere, acestia au deja ceva in program (evident, planificat de catre prietenele lor!).

De aceea, cred ca este necesar sa ai o mica rezerva de „prieteni spontani”, pentru acele momente in care isteria planificarilor atinge cote alarmante. De exemplu, Bog­dan (prieten comun de-al meu si de-al sotului meu) are intotdeauna chef „sa bem ceva”, nu pretexteaza niciodata ca e cu masina (se deplaseaza cu bicicleta, pe motiv ca transportul in comun nu-i confera spontaneitatea de care are nevoie) si poarta intotdeauna cu sine un aparat de fotografiat (pentru ca, deloc presat de timp, pozeaza intotdeauna lucrurile interesante care ii ies in cale). Pe de alta parte, am mai observat ca numarul prietenilor spontani se poate mari neasteptat si in cazul in care fac rost de invitatii la o petrecere exclusivista sau de bilete la premiera unui film mult asteptat (trebuie sa recunosc ca atunci si eu devin un pic mai spontana!).

Totusi, ma surprind revoltindu-ma copilareste impotriva unor evenimente care chiar necesita o planificare cu multe luni in avans. Alta nunta la vara?! Uff! O mare reuniune in familie de Paste? Plictisitor! Apoi imi notez constiincioasa evenimentul in agenda si incep sa ma gindesc la o posibila tinuta. (Caci poti fi lipsita de chef, dar niciodata imbracata prost!)

Asadar, e momentul sa readucem un pic de spontaneitate in vietile noastre, atit de ocupate si de planificate. E timpul sa raspundem raspicat: „Da, sint libera diseara!”. Sin­gurele exceptii ramin, desigur, intilnirile, la care regulile de disponibilitate se aplica in continuare. Adica, oricit de mult ti-ai dori sa-l vezi in seara asta, nu strica sa pari un pic ocupata! E un truc care functioneaza intotdeauna! si nu-i declara niciodata dupa prima intilnire, absolut spontan, dragostea ta! S-ar putea sa-l puna pe fuga!

Depasind capitolul „spontaneitate & relatii”, n-ar strica sa tragem un pic cu ochiul si la celebritati. Chiar daca vedetele nu sint intotdeauna un exemplu de urmat, cind vine vorba de spontaneitate, se pare ca au gasit solutia! Desi a devenit un cliseu ca agentii si purtatorii lor de cuvint sa anunte ca „au o agenda foarte incar­ca­ta”, cred ca e vorba mai mult de o tactica de marketing. Caci adesea citim despre dive care ajung la propriile petreceri dupa doua noaptea, despre vedeta X care a traversat Oceanul cu avionul personal, pentru un implant rapid de botox, sau despre Lindsay Lohan, care isi anuleaza interviurile, programate cu luni inainte, doar pentru ca e mahmura dupa o betie de pomina. Asa ca nu pot spune decit: „Nu-i frumos, da’ e sanatos!”. E clar ca vedetele au descoperit inaintea noastra ca spontaneitatea este esenta filozofiei rock’n’roll si condimentul cel mai placut al vietii. (si, in plus, le mentine staff-ul intr-o continua stare de alerta, ceea ce e vital pentru caracterele lor egocentriste!)

Prin urmare, in spiritul noului meu plan de viata (orice as face, nu pot sa ocolesc cuvintul asta!), am decis sa-mi anulez  toate intilnirile din seara asta (mii de scuze, fe­telor!) si sa-mi petrec seara acasa, uitindu-ma la un film vechi, cu personaje desuete si fra­ze memorabile. Cred ca, dintr-un astfel de film, mi-a ramas in minte o replica de oracol adolescentin, dar foarte potrivita pentru finalul acestui articol: „Viata trece repede. Daca nu te opresti din cind in cind sa te uiti un pic in jur, s-ar putea s-o pierzi!”.

Cu alte cuvinte, la naiba cu toate agendele! Doamnelor, e minunat sa traiti fara ele!

AI NEVOIE DE UN PIC DE SPONTANEITATE IN VIATA TA DACA:
1 …trimiti invitatii prietenilor pentru petrecerea ta de aniversare a 30 de ani, chiar daca tu abia ai implinit 28;
2 ...scrii liste in week-end cu „ce trebuie sa faci saptamina viitoare”;
3 ...ii ceri mamei tale sa te anunte cu trei saptamini inainte daca vrea sa-ti faca o vizita;
4 …propunerea de a te intilni la o cafea in maximum o ora iti provoaca un adevarat atac de panica;
5 …crezi ca oamenii care nu-si noteaza in agenda programul pentru luna urmatoare sint niste persoane iresponsabile.
 
Crina Alexe

Foto:Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din lifestyle