Care-i treaba cu „Going Clear”, documentarul HBO despre scientologie? 10 lucruri pe care ai sa le afli vizionandu-l.

Nu vrem sa iti stricam placerea vizionarii, asa ca punem aici lucrurile care te vor convinge sa vezi „Going Clear: Scientology and the Prison of Belief”.

Care-i treaba cu „Going Clear”, documentarul HBO despre scientologie? 10 lucruri pe care ai sa le afli vizionandu-l.

1. „Going Clear', documentarul HBO realizat de Alex Gibney, a adunat un record de 1,7 milioane de telespectatori la premiera. Documentarul are la baza cartea de non-fictiune scrisa de Lawrence Wright in 2013, iar un angajat HBO a declarat ca 160 de avocati l-au revizuit drastic, ca sa nu intampine prea multe probleme legale cu Biserica.

2. Daca nu iti era clar de la punctul 1, documentarul face o serie de dezvaluiri cu adevarat socante, pe care le vei vedea sub forma unor marturisiri ale unor fosti membri influenti ai Bisericii: regizorul Paul Haggis, fostul adjunct al Bisericii, Mark Rathbun, Mike Rinder, cel care se ocupa de Office of Special Affairs, actorul Jason Beghe, Sylvia Taylor (legatura Bisericii cu John Travolta) si multi altii.

3. Ca tot a venit vorba de John Travolta, vei afla cum a ajuns el sa se alature Bisericii si de ce oamenii care au iesit din randurile ei cred ca este santajat ca sa continue sa participe la activitati si sa serveasca drept un soi de purtator de cuvant al organizatiei.

4. O parte suculenta a documentarului vorbeste despre relatia lui Tom Cruise cu Biserica, despre indepartarea lui de scientologie pe parcursul mariajului cu Nicole Kidman (numita Supressive Person) si despre eforturile reusite ale scientologilor de a-l desparti de ea.

5. In plus, vei afla o gramada de lucruri despre nasterea scientologiei si despre fondatorul sau, L. Ron Hubbard, un fost scriitor science fiction care si-a concentrat povestile in fundamentarea unei religii. Si vei vedea si cum ajung membrii Bisericii sa cunoasca aceste istorii, la ani buni dupa ce s-au alaturat scientologiei si dupa ce au donat sume impresionante de bani.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle