Care-i treaba cu #ALSIceBucketChallenge?

In ultimele zile am vazut atatea galeti cu apa inghetata pe retelele de socializare cat sa ne ajunga pentru o adevarata iarna polara. Dar care e, pana la urma, treaba cu #ALSIceBucketChallenge?

Care-i treaba cu #ALSIceBucketChallenge?

Pur si simplu nu ai cum sa le eviti. Galetile cu apa inghetata turnate peste capete celebre sunt peste tot zilele astea. A devenit o moda sa raspunzi provocarii de a-ti turna apa inghetata in cap, iar celebritatile care o fac formeaza o lista din ce in ce mai lunga. Este, probabil, cea mai populara activitate caritabila publica pe care am vazut-o in ultimii ani. Dar este, pana la urma, #ALSIceBucketChallenge o chestiune care tine de caritate?

Cum a inceput?

Desi ideea de a folosi apa inghetata drept pedeapsa nu e noua – o provocare similara, numita Cold Water Challenge', a aparut inca de anul trecut, cand, in America de Nord, diversi oameni au fost provocati sa doneze bani pentru studiul cancerului, avand drept varianta un salt in apa rece in cazul in care ar fi refuzat donatia –, numele provocarii este legat in aceste zile mai ales de scleroza laterala amiotrofica.

Cei mai multi cred ca lucrul acesta se datoreaza faptului ca Pete Frates, un fost jucator de baseball suferind de scleroza, a inceput sa popularizeze miscarea pe Twitter si a legat-o astfel de boala de care sufera. Cu toate acestea, variante ale provocarii sunt folosite in Marea Britanie pentru a strange donatii pentru alte boli si alte organizatii, cum ar fi Motor Neurone Disease Association si Macmillan Cancer Support.

In general, insa, beneficiarul principal al miscarii devenite peste noapte atat de populara este ALS Association, o organizatie non-profit care foloseste banii donati pentru studiul sclerozei, dar si pentru a usura suferintele pacientilor. Pana acum, peste 20 de milioane de dolari s-au strans in conturile asociatiei, potrivit ultimelor rapoarte, dar cum miscarea caritabila a prins viteza doar de o saptamana, se prea poate ca suma sa se mareasca rapid.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle