Care sunt semnele care arată că o căsnicie nu va rezista, conform studiilor

Nu poți ști cu exactitate care sunt șansele ca relația ta să dureze, dar iată câteva semne destul de evidente.

Care sunt semnele care arată că o căsnicie nu va rezista, conform studiilor

Nimeni nu poate ști și nu poate spune cât va dura o relație sau o căsătorie. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, prin diverse studii și sondaje, au fost realizate câteva statistici care pot arăta câteva semne de rău augur. Iată cinci factori care pot favoriza un divorț.

Vârsta


Studiile au arătat că cei care se căsătoresc în adolescență sau după 32 de ani au cele mai multe șanse sa se despartă. Riscul este cu atât mai mare cu cât persoanele care formează cuplul sunt mai tinere. Alte studii au luat în calcul și diferența de vârstă dintre parteneri și a reieșit că cu cât diferența este mai mare cu atât mai mare este și riscul de divorț.

Jobul

Un studiu întreprins la Harvard în 2016 a arătat că nu finanțele partenerilor dintr-o relație sunt cele care le afectează riscurile de divorț, ci job-urile pe care cei doi le au și mai precis cât de mult lucrează. Concluzia studiului a fost că relațiile în care partenerii sau unul dintre ei nu aveau un job full time aveau mai multe șanse să se destrame.

Dispreț

Sigur, toți avem momente în care partenerul ne enervează sau face ceva cu care noi nu suntem de acord și ne supăram. Însă există câteva comportamente care pot dăuna foarte grav unei relații. Primul semn că ceva nu este în regulă este sentimentul de dispreț, mai precis să îți vezi partenerul ca fiind inferior.

Gestionarea conflictelor

Atunci când unul dintre parteneri deschide o discuție despre un subiect sensibil, deci apare un conflict între cei doi, un comportament foarte dăunător este acela de a bloca o întreagă conversație. Se pare că partenerii care nu doresc să discute despre un conflict sau o situație neplăcută cresc foarte mult șansele unui cuplu de a se despărți la un moment dat.

Descrierea relației

Se pare că doar analizând o conversație despre relația lor, cercetătorii au reușit să își dea seama care dintre cupluri se îndreaptă către un divorț și care nu, în cadrul unui studiu. Criteriile după care cercetătorii au măsurat ratele de divorț au fost felul în care partenerii își descriau relația: vorbitul la persoana I plural, pozitivitate sau negativitate cu privire la relație etc.

Citeste si:
Nu poti trece cu adevarat peste un divort, daca nu faci acesti pasi

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle