Bunele m@niere

Daca pentru unii misterele cele mai mari ale lumii sint scufundarea Atlantidei sau existenta OZN-urilor, pentru mine ramin enigme motivele care ii fac pe contemporani sa-si deschida mobilul inainte de aterizarea avi­onului sau sa trimita, in nestire, mail-uri cu „glumite”.

Bunele m@niere

Decalogul comunicarii moderne

1. Sa nu raspunzi la telefon atunci cind esti in mijlocul unei discutii (si, daca trebuie neaparat sa o faci, intreaba-ti interlocutorul daca nu are nimic impotriva). Regula e de doua ori mai stricta atunci cind esti in timpul unei consultatii la doctor sau intr-o discutie la banca.

2. Sa nu trimiti SMS-uri in timpul unui spectacol la teatru sau cinema – lumina aprinsa pe ecranul telefonului chiar ii deranjeaza pe cei de linga tine!

3. Daca trebuie sa pleci din birou si nu iti iei telefonul cu tine, incearca sa il setezi pe „silent' sau „vibrate' sau cel putin la cel mai mic nivel al sunetului. (Colegii vor aprecia!)

4. Daca trebuie sa-i spui „La multi ani!' unui prieten apropiat, mai bine suna-l! Mesajele de tip SMS sau e-mail-urile sint mult prea impersonale pentru o astfel de ocazie.

5. Stim cu totii ca hands-free-ul e util si chiar recomandat. Insa poti incerca macar sa-l dai jos din ureche atunci cind intri intr-o incapere, cind stai de vorba cu cineva sau cind iti faci cumparaturile.

6. Daca intri pe un forum de discutii, incearca sa respecti tema discutiei. Pe nimeni nu va interesa parerea ta despre guvern si politica atunci cind tu te-ai inregistrat pe un site web unde se discuta despre cele mai noi tendinte in moda…

7. Daca vrei sa trimiti un mesaj catre intreaga ta agenda de contacte, ai grija ca adresele de e-mail ale destinatarilor sa nu fie „la vedere' (optiunea Bcc: e preferabila!)

8. Evita sa scrii e-mail-uri cu majuscule: e ca si cum ai tipa la cineva. (Nu sint recomandate nici mesajele cu litere rosii, cuvinte subliniate sau ingrosate.)

9. Nu folosi abrevieri, smiley faces, un fundal roz cu floricele sau catelusi care dau din coada atunci cind trimiti mesaje oficiale. Si nici nu te semna „pisi'.

10. Nu forwarda, la nesfirsit, glume, poze si clipuri „vesele'. V-ati gindit vreodata cite zile din viata pierdeti facind aceste lucruri inutile? (O singura exceptie e posibila: atunci cind e vorba de inbox-ul celui mai aprig dusman!)

Foto: Guliver

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle