Buenos Aires – o experienta turistica inedita

Ai vizitat Europa in lung si-n lat, ai zburat la New York si poate ca ti-ai facut vacanta de iarna pe o insula calduroasa. Esti gata de o noua aventura? O capitala din America de Sud are o propunere pe care n-o poti refuza, fie ca esti in cautare de distractie, experiente gourmet, natura, cultura sau moda. ELLE iti propune Buenos Aires pentru urmatoarea ta vacanta.

Capitala Argentinei nu ar putea avea un nume mai potrivit. Chiar daca „aerul bun' pe care spaniolii l-au descoperit initial pe Rio de la Plata este pe alocuri ingreunat de traficul intens, atmosfera este intotdeauna relaxata, iar porteños (asa cum se numesc localnicii) sint tot timpul plini de buena onda, voie buna insotita de un zimbet larg si un simt al umorului bine dezvoltat. Odata ajunsa aici, este imposibil sa nu te indragostesti de orasul despre care fiecare vizitator simte ca a fost facut pe placul sau, asa ca nu mai sta pe ginduri si alege Argentina!

Para ver

Citeva zile trebuie dedicate circuitului cultural din oras: vei gasi ca arta argentiniana este de multe ori diferita de oferta clasica a muzeelor din Europa. In Malba (Muzeul de Arta Latino-Americana) si Museo de Bellas Artes (Muzeul de Arte Frumoase) sint expuse atit piese mo­derne, cit si o selectie din secolele 16-20.

Un spectacol de tango este un must see al excursiei tale, iar La Ventana (laven­ta­na­web.com) si La Esquina Carlos Gardel (esqui­na­carlosgardel.com.ar) au cei mai buni dan­satori. Ia-ti inima in dinti si participa la o milonga pentru a intelege cu adevarat pasiu­nea din spatele pasilor: aceste seri sint special organizate pentru cei ce vor sa invete sau sa exerseze tango (confiteriaideal.com) si sint locul perfect pentru a cunoaste mai bine localnicii. Pentru a petrece timp in compania celor mai importanti oameni din istoria orasului, trebuie doar sa vizitezi cimitirul Recoleta. Departe de a fi un loc plin de tristete si regret, monumentele funerare ale „cetatenilor' sint o extensie a vietii lor grandioase: vei putea vedea aici atit mor­mintul Evitei Peron, femeia ce a schimbat Ar­gen­tina, cit si pe cele ale fostilor presedinti, artisti si importanti oameni de afaceri.

Daca ajungi in cartierul Caminito, vei putea intelege mai bine inceputurile orasului Buenos Aires. Pentru sute de mii de imigranti din Europa, portul de aici era primul pas pe pamint dupa luni petrecute pe ocean. Multi dintre ei, fara mijloace, s-au stabilit aici si au construit case din lemn pe care le-au pictat cu orice fel de vop­seluri au gasit: astfel, Caminito a devenit cea mai colorata zona, strazile transformindu-se intr-un curcubeu. Astazi, aici se gasesc restaurante, magazine de suveniruri si localnici ce interpreteaza argentinieni faimosi pentru amuzamentul turistilor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din turism