Barbatii – intre discretie si indiscretie

Un barbat care nu se lauda, care nu isi afiseaza iubita precum un obiect de colectie. Un barbat discret. O mare calitate. Sau o mare amenintare la adresa relatiei dintre cei doi.

Barbatii – intre discretie si indiscretie

Protectorul

E tot un fel de rezervat, dar cu diferenta ca, daca tu incerci sa iesi in evidenta, el nu se va supara, ci se va ingrijora. Este discret pen­tru ca-i e frica sa te expuna. Frica sa nu pa­­testi ceva, sa nu te raneasca cineva, cu o vorba rea sau o privire acida. E greu sa-l condamni, dar, cu timpul, risca sa devina su­fo­cant. El crede ca personalitatea iti este cel mai mare dusman. Orice iesire din sabloane si uniformitate te expune criticilor opiniei publice; iar daca lumea te critica, tu te vei enerva si vei suferi; iar daca tu vei suferi, el va muri de durere.

Decat asa calvar, crede el, e mai bine ca lumea sa uite ca existi. La inceputul relatiei, el poate parea cuceri­tor prin grija pe care ti-o poarta. Mai tarziu, in­sa, ai toate sansele sa ti se acreasca si sa vrei si tu sa mai schimbi o vorba cu cineva, sa iesi undeva si sa descoperi ca nimic nu e mai enervant decat lipsa de nerv(i).

Gelosul

Este varianta exacerbata, uneori patolo­gi­ca, a protectorului. Frica lui e sa nu te piar­da. Nu e discret, ci super-posesiv. Te va ti­ne inchisa in casa, nu ca sa te protejeze, ci ca sa se protejeze. El nu are incredere in si­ne, nu-i poti cere sa aiba incredere in tine. Suna apocaliptic, dar asta este. Multi se a­mu­za cu gelozia partenerului, pri­­­vind-o ca pe o dovada de iubire. Fals!

Te va insela cu pri­ma femeie care-i iese in cale numai ca sa fie sigur ca n-a­puci tu sa faci chestia asta fara ca el sa se razbune. Si asta e doar o varian­ta blanda pentru centura de castitate. Se chea­ma ca te joci nu cu fo­cul, ci cu bomba a­tomica. Lasa-l, fugi cat te tin picioarele si aver­tizeaza-ti prietenele pen­tru ca ai lasat in urma un tip si mai gelos decat cel pe care l-ai cunoscut la inceputul relatiei voastre!

Suspectul

Aici e cuiul povestii. Nu e timid, nici vor­ba. Nu e nici rezervat, mai de­gra­ba libertin. Nu e foarte protector, iar un tip gelos sigur ti-ar fi facut scandal cand v-ati intalnit la bar cu fostul tau coleg cu alura de latino-lover. Si-atunci? Ce se intampla cu acest tip dra­gut si amabil si care pare sa sta­paneas­ca o adevarata arta in a descoperi localuri re­tra­se si extraordinar de intime? Te-a dus in lo­curi de care n-ai mai auzit si un­de cei ma­xim zece clienti nu se priveau ni­ciodata in ochi. Deosebit de linistite si de romantice in­t­al­niri!

Aici se cam si termina partea frumoasa. Restul e o poveste urata. Nu cumva Fat-Frumos evita cu obstinatie orice contact al tau cu prietenii si rudele lui? Nu cumva priveste in stanga si-n dreapta de parca ar fi mereu ur­marit? Nu cumva daca e salutat pe strada grabeste pasul si-ti spune „ma confunda…? Daca da, e­xista doar doua alternative. Prima ar fi ca e casatorit, are copii, are si a­manta, iar tu esti a cincea roata la caruta. A doua varianta ar fi ca ii e rusine cu tine. Poa­te ca nu te poti compara cu fosta lui iu­bita, nu esti la fel de frumoasa sau de sti­lata.

Cam greu de inghitit pastila? De ce sa nu ne gandim ca… poate e agent secret? Continua sa visezi! Dar mai bine… continua alergarea!

Arhiva revistei Elle
Foto: Abstract conceptual portrait of a good looking businessman from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle