Barbatii – intre discretie si indiscretie

Un barbat care nu se lauda, care nu isi afiseaza iubita precum un obiect de colectie. Un barbat discret. O mare calitate. Sau o mare amenintare la adresa relatiei dintre cei doi.

Barbatii – intre discretie si indiscretie

In general, masculii au tendinta de a se impauna cu cuceririle lor. Totul e competitie si, inca de pe vremea lui om-de-gro­ta, cel mai mare concurs se da pen­tru cea mai sa­na­toasa si fertila femela din trib. Astazi, formula a fost inlocuita cu cea mai frumoasa si mai sofisticata fe­me­ie. In rest, nu prea sunt modificari in com­por­tamentul celor ca­re isi pun armura stra­lu­citoare, se urca pe ca­lul alb si pleaca sa e­libereze domnite rapite de balaur. Asa stind lucrurile, devine clar de ce acesti copii mari simt ne­voia sa se laude cu ceea ce „po­se­­da.

Si, daca tinem cont de faptul ca a­ceas­ta pasiune se combina adesea cu ne­vo­ia de a adauga farmec (a se citi farduri, cos­­­me­tice, bijuterii, haine, blanuri…) celei in ca­­uza, o sa intelegem de ce nici din partea „posedatelor nu prea apar obiectii. In final, insa, vesnica senzatie de a fi un bi­be­­lou in vitrina ajunge sa le oboseasca pe reprezentantele sexului frumos. Iar daca vor­­bim de femeile in­dependente si volun­ta­re, ele refuza inca de la bun inceput sa fa­ca jocul colectionari­lor de frumuseti. Si asa a­jung sa fie apreciati barbatii discreti. Pana aici, nimic rau. Atat doar ca discretia nu este me­reu semn de noblete sufleteasca si nu ori­ce barbat care isi domina instinctele atavice este si un sustinator al feminismului.

Timidul

Poate fi induiosator in stangacia lui si prin fap­tul ca nu te priveste ca pe un obiect de ex­­pus, ci ca pe unul de adorat. Il vei recunoas­te de la prima intalnire. El e cel care se inroseste cand se prezinta si nu re­useste sa te pri­veas­ca in ochi desi e clar ca si-ar dori acest lu­cru. Tot el poate fi si cel ca­re bra­vea­za in incercarea – nereusita – de a impresiona. Timidul e discret tocmai din… timiditate. Discretia lui este insa de un fel aparte.

Nu te la­sa inselata! El nu se va lauda in gura mare cu tine ci, cu o ingeniozitate iesita din comun, va sti sa te faca mereu sa iesi singura in fa­ta. Timidul are o mare nevoie de a fi luat in sea­ma, iar tu poti fi un mijloc perfect de afirmare. Asa incat, de cele mai multe ori, timidul doar se preface discret. De fapt, el se bu­cu­ra sa straluceasca un pic, chiar da­ca nu joa­ca de­cat rolul de oglinda reflecto­ri­zanta pentru lumina pe care tu o emani. Da­ca pe tine nu te deranjeaza, a­tunci nimic nu este rau, iar relatia voastra va decurge excelent.

Rezervatul

Seamana cu timidul, dar se deosebeste fun­­damental prin faptul ca nu se inroseste. De obicei, rezervatul a beneficiat de un anu­me tip de educatie, foarte stricta. El poate des­cinde dintr-o familie foarte buna, chiar no­bila, unde s-au pastrat reflexele constran­ge­rilor de pension. Ace­lasi rezervat poate fi insa (tot mai rar) si ro­dul bunului simt ta­ra­nesc, al unui sistem in ca­re determinanta es­te zicala „intinde-te cat ti-e plapuma. In ambele cazuri, daca a trecut pra­gul a­do­lescentei fara sa se raz­vra­teas­ca, nu mai vorbim de un copil o­be­­dient, ci de un a­dult care si-a insusit si cre­de in normele pa­rin­tilor sai.

Atentie marita: da­­ca esti o fire ex­pan­siva, n-ai ce cauta lan­­ga mai sus amintitul. Nu e­xista cale de mijloc, con­flictul este practic i­nevitabil. Chiar daca nu esti genul care e in stare sa transforme in ba­lamuc o petrece­re de „10 ani de la ie­si­rea la pensie, tot tre­bu­ie sa fii in garda. O­mul de langa tine are o gandire rigida in ca­re fiecare lucru si fiinta isi au locul lor, foar­te clar, predeterminat, chiar predestinat. Iar modelele de care u­zea­za sunt, in 99,99% din cazuri, patriar­ha­le. Vrei sa stii ca­re e locul tau in schema ce-i guverneaza viata? Unul singur: dedesubt.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle