Bărbații cu chelie sunt mult mai inteligenți și au mai mult succes decât cei cu păr, potrivit unui studiu științific

Dacă partenerul tău se îngrijorează că își va pierde părul, îl poți consola arătându-i acest studiu.

Bărbații cu chelie sunt mult mai inteligenți și au mai mult succes decât cei cu păr, potrivit unui studiu științific

Se pare că bărbații cu chelie sunt văzuți drept oameni de succes și persoane dominante, mai mult decât bărbații care au păr, potrivit unui studiu din 2012 descoperit de Business Insider.

Cercetarea arată că femeile găsesc această tipologie de bărbați mult mai puternică, acest lucru nefiind tocmai surprinzător, având în vedere că actori mari de la Hollywood precum Bruce Willis, Dwayne „The Rock' Johnson și Jason Statham se numără printre preferințele în materie de bărbați ale unui procent semnificativ de femei.

Studiul a fost realizat de cercetătorul Albert E. Mannes, la Universitatea din Pennsylvania. El a adunat informații de la 59 de subiecți care au privit mai multe fotografii cu bărbați. Prima imagine arăta un bărbat cu scalpul acoperit de păr, în timp ce a doua arăta un bărbat chel. Majoritatea participanților au susținut că bărbatul chel este mult mai atrăgător decât cel cu păr.

Iată cum explică oamenii de știință acest lucru: Chelia este o caracteristică ce atrage imediat privirile celor din jur. „Nu spun că raderea părului din cap te va face un om de succes, dar lasă impresia că ești o persoană activă', le-a spus Seth Godin, antreprenor în domeniul tehnologiei, celor de la Wall Street Journal.

Mai mult decât atât, bărbații cu chelie sunt considerați foarte inteligenți, potrivit femeilor participante la studiu, însă, numai dacă aceștia au scalpul lipsit în totalitate de păr. 

Citește și:
Un studiu științific susține că vârsta determină ce vezi prima dată în această celebră iluzie optică – Tu ce vezi?

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle