Arta de a fi o Lady (de Mihaela Radulescu)

Ce calitati are o lady? Este discreta, rafinata, eleganta, greseste cu gratie, zambeste mult si nu se plange niciodata in public de problemele EI. Bineinteles, lista este mai lunga; te invitam s-o parcurgi alaturi de Mihaela Radulescu.

Arta de a fi o Lady (de Mihaela Radulescu)

Nu orice femeie eleganta, impecabil accesorizata si implantata in nucleul high-society-ului in care traieste e o lady. De altfel, acest compliment suprem pe care-l poa­te primi o femeie vine foarte rar in discutie, din doua motive: ori sunt tot mai putine femei cu astfel de virtuti, ori sunt tot mai putini aceia care sa le remarce si sa le decodifice favorabil.

O buna parte din atingerea acestui apogeu al feminitatii se construieste in copilarie, printr-o temeinica educatie, abundenta in metode traditionale si condimentata cu un adorabil old-fashioned fel de a te purta, de a reactiona, de a trai in comunitate si de a te afisa in societate. Desigur, o Lady va evolua mereu, va face toate ajustarile necesare pe parcurs si va invata din toate greselile pe care le va fi facut.

De multe ori titlul de Lady vine la pachet cu o varsta considerabila, desi multe femei tinere l-ar merita. Pentru ca o redactie intreaga de specialisti ai acestei reviste va ajuta mereu sa va imbracati adecvat pentru orice postura sau eticheta cu care visati sa fiti asociata, am sa sar (cu eleganta) peste acest important capitol si voi trece la cateva detalii surprinzator de banale, care, cu mare finete, fac diferenta majora intre o Lady si o… femeie (cum sa-i spunem?) inca nefinisata.

O Lady e o femeie care gandeste inainte sa vorbeasca, in absolut orice context. Ea nu comenteaza greselile altora, nu jigneste si nu barfeste, nu intrerupe discutii si nu are rautati. O Lady zambeste mult si utilizeaza foarte des cele doua formule magice „va rog' si „multumesc'. Tot ea stie sa nu intarzie la nici o intalnire, dar, daca totusi are acest ghinion, are cel mai delicat fel de a se scuza, fara explicatii obositoare si inutile.

Asa dupa cum stie pe de rost ca o pereche de gene false te scoate din competitia elegantei, stie sa nu fie falsa si mincinoasa in nici o imprejurare sociala sau chiar personala. Ea isi inchide mereu telefonul la restaurant, la spectacole sau in institutiile publice, nu-si mananca sandvisul la volan si nici nu iese din casa, fie si pana la coltul strazii, nearanjata minimal si in perfect acord cu pozitia soarelui la ora respectiva.

O Lady respecta toate regulile rutiere sau pe cele interne de la locul de munca si e prima care sare in ajutorul cuiva aflat in nevoie, fara ostentatie si corecturi in Photoshop. Nu face niciodata complimente cuiva aflat intr-un grup, ci asteapta momentul de tête-à-tête pentru a fi sigura ca nu a facut pe nimeni sa se simta lezat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle