Alți patru tigri și trei lei africani de la Grădina Zoologică din Bronx au fost depistați pozitiv cu coronavirus

Reprezentanții de la Grădina Zoologică Wildlife Conservation Society din Bronx anunțau la începutul lunii aprilie că Nadia, un tigru în vârstă de 4 ani, a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Alți patru tigri și trei lei africani de la Grădina Zoologică din Bronx au fost depistați pozitiv cu coronavirus

Nadia, un tigru în vârstă de 4 ani, de la Grădina Zoologică Wildlife Conservation Society din Bronx, a fost depistat pozitiv cu coronavirus la începutul lunii aprilie, animalul contractând virusul de la un angajat al grădinii zoologice.

Acum, reprezentanții de la Grădina Zoologică Wildlife Conservation Society din Bronx au anunțat că alți patru tigri, dar și trei lei africani, au fost depistați pozitiv cu coronavirus.

Probele pentru testare ale tigrului Nadia au fost recoltate din nas, gât și tractul respiratoriu în timp ce aceasta se afla sub anestezie, se arată în comunicatul oficial. De asemenea, „mai putem confirma că alți patru tigri și trei lei africani au experimentat anumite simptome, precum tuse, și au fost depistați pozitiv cu coronavirus”.

În același comunicat se mai arată că a fost realizat un test, împreună cu partenerii chimiști ai grădinii zoologice, prin care „diagnosticarea se face folosind fecalele animalelor, astfel încât să nu mai fie nevoie ca acestea să fie anesteziate”.

Mai mult, reprezentanții Grădinii Zoologice au precizat că „testarea felinelor mari a fost făcută ca o măsură de prevenție” și că speră ca rezultatele obținute de ei să contribuie la „o mai bună înțelegere a noului coronavirus”. „Testarea pe aceste feline a fost făcută în laboratoare veterinare și resursele folosite nu au fost luate de la cele utilizate pentru testarea umană”.

„Toate cele opt feline se simt bine în continuare. Se comportă normal, mănâncă normal și tusea a fost considerabil redusă”, au mai precizat aceștia. „Niciun alt animal de la Grădina Zoologică nu a arătat până acum simptome specifice infectării cu coronavirus”.

Potrivit CNN, „Nadia este primul animal infectat cu noul coronavirus din Statele Unite ale Americii, cât și primul tigru depistat pozitiv cu coronavirus”.

Măsuri corespunzătoare de prevenire au fost luate acum în rândul tuturor angajaților care au grijă de animale pentru a preveni expunerea și extinderea virusului și la alte animale, iar grădina zoologică a fost închisă publicului din data de 16 martie.

„Sunt zile extrem de grele pentru toată lumea – nu contează unde trăim și lucrăm. Suntem siguri că tot ce vom învăța de la aceste cazuri va fi folosit pentru a înțelege mai bine și a combate această boală”, a declarat Jim Breheny, directorul grădinii zoologice, pentru ABC.

Citește și:
Prima femeie care a fost vaccinată împotriva noului coronavirus dezvăluie cum se simte acum

Foto: Wildlife Conservation Society

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle