Al Di Meola New World Sinfonia: un nou concert de exceptie la Bucuresti!

Al Di Meola New World Sinfonia: un nou concert de exceptie la Bucuresti!

Al di Meola, unul dintre monstrii sacri ai jazz-ului, revine la Bucuresti pe 21 aprilie, la Sala Palatului, pentru un recital de exceptie alaturi de trupa sa, New World Sinfonia.

Putini chitaristi au revolutionat atat de mult stilul interpretativ ca Al Di Meola. Indragostit de jazzul fusion experimental, Al Di Meola este astazi unul dintre cei mai promeninenti reprezentanti ai genului. Tehnica sa inegalabila i-a pavat drumul catre o cariera fabuloasa, iar pasiunea si profunzimea spiritului sau creativ i-au castigat armate de fani in intreaga lume.

Al Di Meola va imparti scena de la Bucuresti cu trupa sa New World Sinfonia, formata din Fausto Beccalossi (acordeon), Peo Afonsi (chitara acustica), Peter Kaszas (percutie), Gumbi Ortiz (percutie) si Victor Miranda (bass).

Fiul unor emigranti din Nepal si Italia, Al Di Meola s-a nascut in New Jersey. A crescut ascultand Elvis Presley, Ventures si The Beatles, invatand sa cante la chitara si danseze salsa.In 1971, s-a inscris la faimosul colegiu de muzica Berklee din Boston, iar din 1974, s-a alaturat trupei lui Chick Corea, „Return to Forever”, alaturi de care a cantat pana in 1976.

Primul sau album solo "Midnight Sun" a vazut lumina zilei in 1976 si a intrat in atentia criticilor datorita complexitatii tehnicii sale interpretative. A colaborat cu artisti valorosi precum Chick Corea, Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Phil Collins, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder sau Jean Luc Ponty. Printre realizarile sale de marca se numara albumele inregistrate cu “Return to Forever”, trupa lui Chick Corea, proiectul “Super Guitar Trio”, care l-a reunit cu alti 2 chitaristi celebri, Paco De Lucia şi John McLaughlin sau trio-ul “The Rite Of Strings”, cu Jean-Luc Ponty şi Stanley Clarke.

Revista Guitar Player Magazine l-a clasat de patru ori pe primul loc in topul celor mai buni chitaristi de jazz ai tuturor timpurilor. Printre cele mai bune albume ale sale se numara "Elegant Gipsy"(1971), "Casino" (1978), "Splendido Hotel" (1980).

Biletele sunt disponibile la preturile integrale: 88 lei, 128 lei, 168 lei si 218 lei.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle