Ai grijă de cine te îndrăgostești! – sfaturile unui bărbat pentru ceilalți bărbați (Și pe care toate femeile trebuie să le cunoască!)

În ziua de astăzi, nimeni nu mai poate vorbi de un ideal feminin general valabil. În epoca modernă, într-o eră a diversității, fiecare își construiește propriul său ideal sau speră să îl găsească prin încercări repetate. Deci, ai grijă de cine te îndrăgostești!

Ai grijă de cine te îndrăgostești! – sfaturile unui bărbat pentru ceilalți bărbați (Și pe care toate femeile trebuie să le cunoască!)

Ai grijă de cine te îndrăgostești! Protagonistul romanului „Trei cuvinte, cinci minciuni' al lui Michel Stanovici (apărută recent la Editura Curtea Veche), Raphäel, se forțează să se convingă că a întâlnit femeia ideală. Simte că ceva este în neregulă, dar se lasă prins în vârtejul pasiunii și primește o lecție de maturizare emoțională cum nu și-ar fi închipuit vreodată. Ce putem învăța din povestea lui Raphäel, inspirată la rândul ei din fapte reale? Cum putem evita decepțiile în dragoste și, poate mai important decât atât, cum ne revenim după o poveste eșuată de iubire?

Ai grijă de cine te îndrăgostești!

Poate suna absurd, dar pentru a evita marile decepții emoționale, trebuie să ai grijă de cine te îndrăgostești. Trebuie să „alegi' cu mare grijă pe cine lași să își croiască drum către inima ta. Acest lucru este valabil în aceeași măsură pentru femei, cât și pentru bărbați. Să nu te joci cu focul: dacă ai indicii că este posibil să te lași tras într-o relație toxică, trebuie să faci alegerea matură și sănătoasă de a te depărta de acea persoană, așa cum a făcut, cu mare greutate, și Raphäel în romanul lui Michel Stanovici.

Nu mai căuta femeia ideală!

Ea nu există! Așa cum spuneam mai devreme, idealul feminin se schimbă cu o rapiditate uluitoare – la fel ca și gusturile noastre. Sunt șanse mari ca femeia pe care o consideri ideală la 25 de ani să nu mai îndeplinească criteriile doar câțiva ani mai târziu. Nu mai vâna idealuri care-ți spun în trei cuvinte – cinci minciuni. Gândește-te bine ce te face fericit pe o perioadă cât mai mare de timp. Și, până la urmă, cele mai frumoase relații se leagă din întâmplare și nu ca rezultat al unor căutări intense.

„Dez-îndrăgostirea' pe înțelesul tuturor

Ca în orice situație dificilă, și în relații este nevoie, uneori, de un exit-strategy. Atunci când îți dai seama că persoana de lângă tine nu mai este aceeași de care te-ai îndrăgostit și că schimbările sunt atât de mari încât nu poți trece peste ele trebuie să îți calci pe inimă și să îți vezi mai departe de viața ta, chiar dacă pare extrem de dificil. Una dintre metodele cele mai eficiente pentru a te „dez-îndrăgosti' este metoda plasturelui. Taie rapid legăturile, fii ferm, explică-i clar ce nu a funcționat și apoi porniți fiecare pe drumul său.

Nu-ți fie teamă să ceri ajutor

Despărțirile, mai ales dacă survin în urma unor relații de lungă durată, nu sunt aproape niciodată ușoare. De multe ori, oamenii au nevoie de sprijin în astfel de momente, iar prietenii sau familia nu sunt de ajuns. Cel mai indicat este să cauți ajutor profesionist din partea unui psihoterapeut și niciodată să nu cauți vinovați, ci doar vindecare.

Maturizare, maturizare, maturizare

Mulți oameni se feresc să ia decizii „radicale', de a pune punct sau de a face un bilanț dacă au impresia că rezultatele vor fi negative. Puterea de a-ți asuma asemenea decizii denotă maturitate, iar satisfacția de a ști că ai luat decizia corectă în circumstanțe dificile nu poate fi egalată de nimic. Maturizarea emoțională este, poate, cel mai dificil de atins, și tocmai de aceea un bărbat care știe să își gestioneze emoțiile este bărbatul puternic al secolului 21.

Citește și:
Sfaturi utile pentru femeile care vor să aibă parte de sex nebun

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din lifestyle