Agenda: Cele mai interesante evenimente din saptamana 24-30 martie

Nu mai stii unde sa iti petreci putinul timp liber pe care il ai? Ti-am alcatuit, din cele mai interesante evenimente ale saptamanii, un program care sa te tina ocupata.

Agenda: Cele mai interesante evenimente din saptamana 24-30 martie

Luni, 24 martie

In seria Conferintele de la Sosea, tema discutiei va fi „Gusti: sociologul puterii sau sociologul la putere?' Discutia, care are loc la Libraria Carturesti MNTR de la ora 18, il are drept moderator pe Vintila Mihailescu. Ai sa afli cum a influentat sociologul roman Dimitrie Gusti politica interbelica si vei intelege doua chestiuni complicate: perioada atat de idilizata a interbelicului romanesc si relatia apropiata dintre stiintele sociale si politica.

Marti, 25 martie

Astazi are loc deschiderea Bucharest International Film Festival. Festivalul se desfasoara la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Cinema Studio, Elvira Popescu si Sala Cervantes. Iar in deschidere poti sa vezi proaspat premiatul cu Oscar pentru cel mai bun film strain „La Grande Bellezza', filmul lui Paolo Sorrentino, cu Toni Servillo, Carlo Verdone si Sabrina Ferilli.

Miercuri, 26 martie

Anca Muresan și Ion Grigorescu expun la Aiurart, spatiul de arta contemporana din strada Lirei 21, Bucuresti. Desi cei doi artisti lucreaza si gandesc diferit, de data aceasta fac front comun ca sa puna o serie de intrebari intr-un dialog despre arta, pornit de la ideea ca tacerea inconjoara mereu actul expunerii artistice.

Joi, 27 martie

La Muzeul Taranului Roman poti sa vezi expozitia de dantele si broderii a Mariei Pipas, la Sala Irina Nicolau. Pana pe 27 aprilie ai, deci, ocazia sa cercetezi obiecte frumoase, comori ascunse in colectii particulare necunoscute, raspandite in intreaga tara. In acelasi timp, expozitia este prima dintr-o serie centrata pe un anumit tip de obiect.

Vineri, 28 martie

Fanfara Ciocarlia vine la Eden. Cei 12 performeri romi plecati din satul Zece Prajini, dupa ce au fost descoperiti de inginerul de sunet Henry Ernst, au concertat deja pe scene importante ale lumii si sunt cunoscuti acum drept cea mai rapida fanfara din lume. Au primit in 2006 premiul cel mare la Awards of World Music oferit de BBC, iar vineri avem ocazia sa ii vedem si noi la Club Eden, Calea Victoriei, nr. 107.

Sambata, 29 martie

La clubul Control (strada Constantin Mille nr. 4), in cadrul Bucharest International Film Festival, poti sa vezi un documentar special despre o trupa care a scris o pagina din istoria muzicii: The Stone Roses: Made of Stone. Este singura proiectie din Romania, deci nu poti sa ratezi acest film pe care regizorul Shane Meadows visa de mult sa il faca, si pe care a reusit sa il puna in miscare in 2012, odata cu reunirea celebrei trupe la Heaton Park.

Duminica, 30 martie

Divergent a ajuns, in cele din urma, in cinematografe. Poti sa iti rezervi bilet sa vezi ecranizarea romanului Veronicai Roth despre lupta unei adolescente (Shailene Woodley) care incearca sa isi descopere identitatea intr-o lume extrem de stricta, in care societatea este impartita in categorii in functie de personalitatea fiecarui individ. Asteapta-te la actiune la nivel mare!

de Ioana Ulmeanu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle