Agenda: Cele mai interesante evenimente ale saptamanii 11 – 17 august

Un festival? Un film? O expozitie? Avem de toate, ca pentru o saptamana de vacanta!

Agenda: Cele mai interesante evenimente ale saptamanii 11 – 17 august

Luni, 11 august:

Astazi, la Rosia Montana, incepe Fanfest, un eveniment ce reuneste activismul civic cu muzica, teatrul, literatura, poezia si fotografia. Pe durata a sase zile, veti avea ocazia sa dormiti in sura, sa ii ascultati pe BaBa Zula, Aria Urbana, Kumm, Toulouse Lautrec, Blazzaj, Luna Amara, Poetrip si o multime de altii, dar si sa discutati despre campanii impotriva mineritului cu cianuri, jurnalism cetatenesc si de investigatie, campanii si miscari sociale. Intregul festival este realizat pe baza de voluntariat, asa ca mai aveti o sansa sa aveti o vacanta in care sa va simtiti utili.

Marti, 12 august:

A XI-a editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL incepe astazi, la Arena Verde Stop din Bucuresti. Festivalul se intinde pana la sfarsitul saptamanii si aduce o multime de proiectii atat la arena despre care va spuneam mai devreme, dar si la Cinema Studio, in Piata Romana. In afara de filme, puteti sa savurati si cateva concerte: miercuri, joi si in weekend va asteapta Fine, its Pink, Gojira si Urma.

Miercuri, 13 august:

La Galeria Galateca aveti de vazut, pana pe 7 septembrie, expozitia Political Bestiary, semnata de artistul vizual Valeriu Mladin. Proiectul vorbeste despre statutul omului politic actual iar artistul reuneste, in cele 10 lucrari expuse, perspectivele lui asupra noului zoon politikon, o fiinta politica pervertita, ce reflecta chiar societatea de azi.

Joi, 14 august:

La Clubul Taranului de la Muzeul Taranului Roman, de la ora 20.00, va asteapta concertul Farfarello. Mani Neumann (vioara si blockflote) canta alaturi de Ulli Brand (chitara) si Ovidiu Lipan Tandarica (percutie). Muzica semnata Farfarello a fost descrisa drept o combinatie de folclor cu muzica traditionala, jazz, rock si muzica clasica.

Vineri, 15 august:

Astazi are premiera in Romania continuarea filmului The Purge', despre care una dintre colegele mele mi-a povestit cu entuziasm, nu pentru calitatile cinematografice, ci pentru ideea indrazneata: o noapte pe an, orice crima ramane nepedepsita. Noaptea Judecatii: Anarhia' reia povestea. De data aceasta, un barbat decide sa razbune moartea fiului sau, folosindu-se de aceeasi singura noapte in care oricine poate sa faca ce vrea.

Sambata, 16 august:

La Muzeul National de Istorie a Romaniei inca se mai poate vizita expozitia Haina il face pe om. Sase secole de istorie vestimentara', ce reuneste vesminte laice si ecleziastice, costume, uniforme, accesorii purtate in spatiul romanesc din secolul XV si pana in vremurile noastre. Multe dintre piesele expuse au fost purtate de personalitati marcante ale istoriei Romaniei, de la Alexandru cel Bun la Gabriel Bathory, Alexandru Ioan Cuza, Carol I, regina Elisabeta, regina Maria, Ion Heliade Radulescu, Nicolae Iorga si multi altii.

Duminica, 17 august:

La Green Hours va puteti incheia in tihna saptamana cu concertul 2B in love with music. Maxim Belciug si Gabriel Balasa canta Bach in ritm de bossa nova, baroc, clasic, tango si improvizeaza. Suna bine, nu?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle