Adrien Brody – Eroul perfect

Dupa rolul din filmul “Pianistul”, Adrien Brody a avut parte de o faima la care n-a visat vreodata. Silueta sa eleganta l-a facut alegerea perfecta pentru roluri din filme devenite celebre, dar si pentru lista celor mai bine imbracati barbati. In viata de zi cu zi, adora pistele si... masinile de viteza.

Adrien Brody – Eroul perfect

Adrien Brody este considerat un barbat amuzant, inteligent, pasionant. Prea bine, asta o stim cu totii! De fapt, voiam sa-mi incep textul cu totul altfel: l-am vazut pe Adrien Brody dezbracat pina la briu! Dar nu voiam sa fiu considerata o superficiala care, in fata unui Brody purtind doar o pereche de jeansi si o palarie, ignora faptul ca priveste un cistigator al unui Oscar si un actor emblematic pentru generatia sa.

Personal, am fost intotdeauna fermecata de infatisarea lui: ochii mari, nasul „rupt”, conformatia de copil sla­banog l-au facut alegerea perfecta pentru rolurile din Sum­mer of Sam, King of the Hill, The Pianist, The Village, The Jacket sau Hollywo­od­land.

Revenind la prima fraza a acestui articol, tot ce am spus este perfect adevarat. Brody este un cuceritor: imi comanda prinzul la room service, ma lasa sa-i incerc ceasul enorm din aur si este extrem de atent la modul in care vorbeste despre colegii sai de breasla sau despre viata sa personala. Dar toate astea sint indicii ca e un tip foarte echilibrat si cu picioarele pe pamint. Ceea ce l-a ajutat enorm!

Cistigarea unui Oscar la 29 de ani (devenind astfel cel mai tinar detinator al premiului) a fost probabil punctul de cotitura din cariera sa. Inainte de asta, Brody avusese parte de suisuri si coborisuri, dar cu rolul din "Pianistul" a dat lovitura. Oamenii il aplaudau cind intra in restaurante. Fetele incercau sa-l sarute in locuri publice. Desi a fost coplesit de onoarea primirii acestui premiu pentru un rol care a insemnat atit de mult pentru el, filmul fusese terminat cu doi ani inainte de momentul in care Adrien a primit statueta din miinile lui Halle Berry. Brody afirma ca accepta rolurile – nu pe toate, dar in cea mai mare parte – doar daca simte ca il vor putea „schimba” un pic.

Iar povestea din timpul Holocaustului cu siguranta l-a schimbat. „Am inteles multe despre viata si despre suferinta si mi-am dat seama cit de norocos sint. Cred ca, pina la urma, a fost o experienta cathartica. Mi-a deschis ochii in multe privinte!” Asadar, desi tinar in acel moment, Brody nu si-a pierdut capul dupa o statueta de aur. Dupa cum spune chiar el, „mai interesant este cum au reactionat ceilalti la primirea acestui Oscar”. „Intr-o zi, eram in cartierul chinezesc si am fost recunoscut de un negustor in timp ce-mi cumparam un ceas contrafacut. Si cineva din multime mi-a strigat: «De ce-ti cumperi un ceas ieftin?! Doar ti-au dat un milion de dolari!». Tipul asta era convins ca primesti la pachet cu Oscarul si un milion de dolari.” Brody ride in hohote: „Ceva de genul: «daca tot ai atitia bani, de ce naiba nu-ti cumperi un ceas ca lumea?!». E de-a dreptul amuzant!

Toata copilaria si adolescenta mi le-am petrecut hoinarind prin cartierul chinezesc, tirguindu-ma pentru bricege, artificii si stilouri Mont Blanc false!” Crescut in Queens, New York, Adrien Brody este fiul Sylviei Plachy, foto-reporter de origine maghiara, si al lui Elliot Brody, un fost profesor, fugit din Ungaria comunista. A fost botezat Adrien – desi, in Statele Unite, este mai degraba un nume de fata, ceea ce n-a fost o povara tocmai usoara pentru un pusti slabanog. „Erau anii ’80, eram in New York, simteai mirosul violentei la tot pasul. Nu existau mijloace de transport in zona, asa incit trebuia sa mergi pe jos prin cartier, ceea ce putea fi destul de periculos. Cind traiesti intr-o astfel de atmosfera, esti intr-o permanenta stare de alerta si devii agresiv”, imi marturiseste Brody. „Atunci era la moda hip-hop-ul, ceea ce insemna ca trebuia sa fii «adevarat», adica dur. Cind toti cei din jurul tau sint asa, nici nu-ti mai dai seama cit de departe esti de starea normala a lucrurilor.” Asa ca nu-i de mirare ca Brody s-a apucat de fumat la noua ani, ascunzindu-se sub vagoanele de tren, si ca isi petrecea timpul desenind graffiti impreuna cu furnizorii de marijuana, nu cu mult mai mari decit el. El si tovarasii sai impartaseau acelasi vis: sa aiba masini puternice si sa conduca cu viteza cit mai mare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle