Activități pentru cei mici pe care le puteți face împreună în vacanța de iarnă

Copiii sunt cei mai entuziasmați pentru perioada care urmează, însă tu s-ar putea să fii puțin îngrijorată în ceea ce privește activitățile cu care îi poți ține ocupați, cât să nu se plictisească.

Activități pentru cei mici pe care le puteți face împreună în vacanța de iarnă

Un copil are nevoie în permanență de o îndeletnicire care să îi pună mintea sau imaginația la treabă, deci începe să pregătești câteva, ca să ai timp să pregătești casa de Crăciun, cât el se joacă liniștit, singur sau cu prietenii săi. Tu îți cunoști cel mai bine odrasla, deci știi ce îi place să facă atunci când nu merge la școală sau la grădiniță. Dacă ai nevoie de puțin ajutor, inspiră-te din ideile de mai jos, ca să îți faci puiul fericit.

Găsește-i un hobby nou

Copiii sunt întotdeauna pasionați de lucruri noi, iar curiozitatea îi împinge de multe ori să facă activități la care nici nu ai credea că se pricepe. Și de unde să afli ce îi place să facă cu adevărat, dacă nu testând pe propria lui piele? Dacă nu ați testat încă domeniul desenului sau al picturii, s-ar putea să fii surprinsă de cât de bine se pricepe piciul tău la a crea din pensule și acuarele un peisaj real sau imaginar, un personaj pe care îl admiră ori un detaliu din natură. La început, puteți picta împreună, activitate care vă va apropia mult, ca mai apoi să îl lași singur să experimenteze unul din cele mai vechi hobby-uri din lume. La fel de interesant s-ar putea să i se pară să se joace cu plastilina sau să creeze din diverse obiecte mici figurine simpatice. Alege una din aceste metode cu care ai putea să-i umpli zilele libere sau ajută-l să facă mai multe dintre acestea. Nu numai că vei avea și tu răgaz de alte treburi pe care e necesar să le faci în perioada Sărbătorilor, dar îi va contura personalitatea și îl va ajuta să se dezvolte, ca să ajungă un adult exemplar.

Arată-i lumea incredibilă a poveștilor

Copilul tău este ca un burete care abia așteaptă să absoarbă informații noi, care să îi dezvolte imaginația și să îi formeze gândirea de mai târziu, așa că ocupă-te de el, ca să fii mândră mai târziu. Poveștile sunt cele care îl pot ajuta foarte mult în acest proces de cunoaștere a lumii care îl înconjoară, deci facilitează-i un acces permanent la cărți cu personaje fantastice. Ideal ar fi să îi poți citi zilnic măcar o poveste și nu doar înainte de culcare. Dacă ai impresia că nu ai suficient timp pentru a face asta, ai întotdeauna la dispoziție cărțile audio, care îți pot fi de un real folos, mai ales când cel mic e pe cale să devină plictisit. Îi poți cumpăra căști pentru copii, special concepute pentru cei mici, care să le protejeze auzul sensibil și să nu îi afecteze în niciun fel. Va deveni foarte interesat de cunoaștere și în curând va căuta singur informații noi care să îi alimenteze curiozitățile.

Pune-l la joacă

Dacă puștiul tău se descurcă mai bine într-un colectiv decât jucându-se de unul singur, cheamă-i gașca de prieteni acasă și pune-le la dispoziție câteva boad game-uri din care să și-l aleagă pe cel care le place cel mai mult. Își vor cimenta relațiile, chiar dacă va exista și un spirit de competiție între ei. Vor învăța, mulțumită jocurilor de societate, să se respecte reciproc, să își aștepte rândul, să socotească, să piardă, să câștige și să formeze echipe pentru a-i învinge pe ceilalți.

Copilul tău este avid de cunoaștere, de aceea pare să fie prea activ pentru energia ta, însă nu o condamna, ci găsește-i tot felul de moduri în care să își canalizeze curiozitatea.

Foto: Pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle