9 beneficii surprinzatoare ale unei despartiri

Chiar daca ti se pare imposibil, exista cateva benficii de care te poti bucura, dupa o despartire. Desi este una dintre cele mai dureroase experiente, dupa un timp poti descoperi ca este o adevarata binecuvantare.

9 beneficii surprinzatoare ale unei despartiri

6. Descoperi ce nu-ti doresti

Uneori e dificil sa-ti dai seama ce-ti doresti pana cand nu experimentezi ceea ce nu-ti doresti. Poate ca ti s-a parut ca e tipul perfect, dar privind inapoi iti poti da seama ce si de ce n-a mers. Poate vei descoperi ca multe dintre lucrurile pe care ti le doreai de la un partener nu sunt de fapt ceea ce ai tu nevoie. Fiecare despartire te invata cate ceva despre tine, dar si despre ceea ce cauti cu adevarat.

7. Devii mai puternica

Probabil ca ti se pare un cliseu, dar chiar asa stau lucrurile. La inceput, te vei simti doborata, dar cu timpul devii mai puternica. O pierderea te poate pune in fata unor noi provocari si te poate forta sa tii capul sus, chiar daca te simti momentan infranta. Depasirea unei astfel de situatii iti va da forte noi, nebanuite, iar perioada dificila se poate dovedi, in final, o perioada de maturizare.

8. Esti libera pentru altcineva

Evident, ceva n-a mers bine in relatia voastra. Chiar daca acum ti se pare o suferinta iimposibil de depasit, inima ta se va elibera pentru persoana potrivita. Daca esti blocata intr-o relatie toxica cu cineva (chiar daca iubesti acea persoana), s-ar putea sa pierzi intalnirea cu sufletul pereche. Aminteste-ti: chiar daca te doare acum inima, intr-o buna zi persoana potrivita va aparea ca sa-ti vindece ranile din trecut.

9. Ai parte de noi experiente

Ori de cate ori cineva intra sau iese din viata noastra, suntem expuse unei multitudini de trairi si experiente noi. Fie ca e vorba de intalnirea cu oameni noi, de descoperirea unor noi pasiuni sau chiar de schimbarea locuintei, o despartire te obliga sa iei niste decizii si iti ofera sansa unor noi inceputuri. Iar asta este o sursa de noi senzatii si noi amintiri. Crezi sau nu, candva vei considera aceasta despartire un lucru benefic in viata ta. Nu vei avea toata viata inima franta de pe urma acestei dezamagiri, dar cu siguranta te vei bucura pentru totdeauna de beneficiile acestui esec.

Foto: Crackled wall plaster texture with broken heart from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle