8 semne care arată că partenerul tău nu este potrivit pentru tine

În momentul în care ești într-o relație, vei avea tendința de a nu vedea defectele partenerului, oricât de evidente ar fi ele.

8 semne care arată că partenerul tău nu este potrivit pentru tine

Și nu ne referim aici la defecte fizice deoarece nu contează aceste aspecte, ci mai degrabă la aspecte ce țin de indiferență, neimplicare și faptul că nu este acolo atunci când ai realmente nevoie de el.

Noi, ca femei, ne încăpățânăm să căutăm în partenerul nostru acea persoană perfectă, înțelegătoare, de încredere și capabilă să ne susțină în toate demersurile noastre. Trebuie să îți dai seama când ești fericită cu adevărat și dacă partenerul tău este dispus să te facă fericită. Dacă răspunsul este nu, atunci ar fi cazul să renunți la acea persoană, implicit la relație și să îți dedici timpul ție și dezvoltării tale.

În mod cert, trebuie să fii atentă la toate semnalele pe care el le dă și care crezi că ar arăta faptul că el nu este potrivit pentru tine. Cu siguranță nu îți va spune în față ceea ce îl deranjează deoarece nu va vrea să te rănească.

Chiar dacă ai sentimente extrem de puternice pentru el, trebuie să te gândești la fericirea ta și la faptul dacă relația în care ești este benefică pentru tine. Iată care sunt semnele care arată că partenerul tău nu este potrivit pentru tine:

1. Te-a înșelat

În primă fază, dacă descoperi că partenerul te-a înșelat, vei avea tendința de a rupe orice legătură cu el, însă discutând după ceea ce s-a întâmplat, vei putea ceda și continua relația cu el. Chiar dacă s-a întâmplat o singură dată sau de mai multe ori, acest lucru înseamnă că el nu acordă respect relației voastre și că își dorește cu totul și cu totul altceva. Cu siguranță îi va părea rău și va dori să își îndrepte greșeala, însă trebuie să reții faptul că faptele rămân și nu pot fi șterșe cu buretele. Meriți pe cineva care este dispus să lupte pentru tine și să fie loial.

2. Este posesiv

Într-o relație, unul dintre parteneri își va dori să dețină controlul. Deși este important ca într-o relație să aveți încredere unul în celălalt, este posibil ca partenerul tău să fie posesiv cu tine și să își dorească să știe tot ceea ce faci. În acest caz, intervine și gelozia, care știm și noi cât de departe poate duce într-o relație. Un partener care este într-adevăr potrivit pentru tine va știi că nu poate deține controlul și te va lăsa să faci acele lucruri care îți fac plăcere și să iei orice decizie îți dorești.

3. Simți că trebuie să îți ceri scuze pentru orice

Atunci când ești într-o relație, trebuie să îți asumi greșelile pe care le faci. Însă, atunci când ai tendința că trebuie să îți ceri scuze pentru absolut orice, este un semn că partenerul pe care îl ai în momentul actual nu este potrivit pentru tine. Ba mai mult, dacă el te face să te simți prost pentru orice se întâmplă și te învinovățește, este o modalitate prin care el își dorește altceva de la relația respectivă. Nu trebuie să te simți în mod constant vinovată de orice se întâmplă și să lași să decurgă în mod natural.

4. Eşti dispusă să îi ierţi absolut orice

Într-o relaţie suntem dispuşi să-i iertăm partenerul orice doar pentru a face relaţia să funcţioneze. Însă, nu ne dăm seama că acest obicei nu ne face deloc bine deoarece prin acest mod reușim doar să agravăm situația în care ne aflăm. Dacă în mod constant îi ierți anumite lucruri, precum faptul că nu își strânge hainele sau că nu face deloc cumpărături atunci când îi ceri acest lucru, ar trebui să te întrebi dacă el este potrivit pentru tine. Acest lucru îi dă lui șansa de a te manipula și de a lua drept avantaj atitudinea ta binevoitoare.

5. Ești îngrijorată de fiecare dată când are o problemă

Când ai sentimente extrem de puternice pentru partenerul tău, vei vrea să faci absolut orice este nevoie pentru ca el să fie mereu fericit și mulțumit, inclusiv să te pui pe locul doi și fericirea ta să nu fie atât de importantă precum fericirea lui. Dacă ai tendința de a-ți limita acțiunile și de a te întreba în mod constant dacă ceea ce faci este bine și dacă lui îi va convine, ei bine, poate fi un semn că el nu este potrivit pentru tine.

6. Nu ai încredere deplină în el

Într-o relație, încrederea se dobândește pe parcurs, însă dacă ajungi în punctul în care nu ai încredere în el, în mod clar nu este partenerul de care ai nevoie în acest moment al vieții. Trebuie să ai încredere deplină în el și să simți că îi poți spune absolut orice îți dorești, în orice situație ar fi. În momentul în care intervine încrederea, implicit apare și dorința de a-ți înșela partenerul. Încearcă să discuți în mod deschis cu el, iar dacă simți că nu este persoana potrivită, spune-i că relația voastră nu poate avea vreun viitor.

7. Nu ești tu însăți

Cu toate ne dorim să ne simțim cât mai confortabil atunci când suntem cu partenerul nostru, însă, există și cazuri când avem tendința de a ne ascunde personalitatea doar pentru a-i face pe plac partenerului. În acel moment, ar trebui să îți dai seama că relația voastră nu este funcțională. Partenerul tău ar trebui să te iubească pentru ceea ce ești și să nu încerci să te schimbi doar pentru el.

8. Nu există chimie între voi

Știm că atracția fizică poate dispărea în timp, însă trebuie să știi cum să ții aprinsă flacăra dintre voi. Dacă simți că nu ai ceva de spus în relație, iar toate hotărârile sunt luate doar de către el, atunci ar trebui să îți dai seama că relația voastră nu poate dura foarte mult timp. Nu trebuie să te aștepți peste noapte la o schimbare din partea lui și nici să îi ceri asta. Schimbarea ar trebui să vină de la el, asta dacă își dorește ca relația dintre voi să funcționeze pentru cât mai mult timp.

Citește și:
De ce să nu renunți niciodată la relația ta pentru una ipotetic mai bună

Text: Iulia Brăslașu
Foto:

Cât de bine îți cunoști tenul? Completează testul ACUM și câștigă super premii de la La Roche Posay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle