8 obiceiuri pe care să le lași în urmă după vârsta de 30 de ani

Nu credem că ar trebui să renunți la ceva care te face fericită, însă există și obiceiuri nocive de care (pentru binele și fericirea ta) ar trebui să te descotorosești.

8 obiceiuri pe care să le lași în urmă după vârsta de 30 de ani

Aici îți prezentăm 8 astfel de obiceiuri care îți îngreunează viața.

Nu mai critica orice poză pe care o faci

Privește atent pozele pe care le-ai făcut pe când aveai 20 de ani. Punem pariu că reacția ta inițială la măcar câteva din ele o să fie: „Îmi amintesc că uram poza asta, dar nu îmi amintesc de ce…arătam atât de tânără și de drăguță!” În 10 ani, asta o să fie părerea ta referitor la pozele pe care le faci acum, deci de ce să nu sari direct peste ura aceasta, și să le iubești de pe acum?

Nu mai refuza complimente

După cum a evidențiat și Amy Schumer, femeile se descurcă îngrozitor când vine vorba de a accepta laudă. Deși poate să fie jenant să primești complimente, când ai trecut de vârsta de 30 de ani e timpul să decizi că le meriți și să răspunzi printr-un simplu „mulțumesc.”

Nu te mai desconsidera

Dacă ai fi vorbit cu toată lumea la fel cum vorbești cu tine însăți, ai fi fost ocolită în societate. Învață să vorbești cu tine ca și cu o prietenă: fii mai iertătoare, mai înțelegătoare, și cel mai important, mai iubitoare față de tine. Lasă-ți monologurile descurajatoare în urmă, cu tot cu partenerii nepotriviți și datoriile din timpul studenției. (Glumesc! O să ai acele datorii tot restul vieții.)

Nu te mai compara cu ceilalți

După cum a spus cândva Mark Twain, „Comparația e moartea fericirii”. Din această mulți oameni renunță la rețele de socializare, dar tu nu trebuie să iei o măsură atât de drastică pentru a nu-ți mai sabota propria fericire. Este de ajuns ca atunci când începi să te gândești la eșecurile si neajunsurile tale comparativ cu succesele celorlalți, să faci o mică pauză și să te concentrezi din nou pe tine și pe țelurile tale în viață. Crede-ne, acesta este un truc care garantează că o să îți menții sănătatea psihică, deoarece în fond, în viață nu putem să avem control decât asupra persoanei noastre. Dacă poți să îți analizezi progresul obiectiv (fără să îl compari cu progresul altcuiva), vei putea să îți setezi țeluri realiste și să te bucuri de micile victorii, în loc să fii constant descurajată de realizările celorlalți.

Citește și:
Îi lași pe cei din jur să ia decizii pentru tine? 7 indicii care demonstrează acest lucru

Nu mai spune „da” când ai fi vrut să spui „nu”

Viața e scurtă, iar după ce depășești vârsta de 30 de ani ți se va părea și mai scurtă. Asta înseamnă că va trebui să îți prioritizezi timpul diferit, și cea mai bună modalitate de a face asta este să spui nu când vrei să spui nu. Dacă nu vrei să mergi la ziua de naștere de 2 ani a copilului prietenei tale, nu te duce. Dacă nu vrei să ieși diseară deși i-ai promis cuiva că vei ieși, sună și cere-ți scuze că nu poți să ajungi. Nu spunem că ar trebui sa fii antisocială, dar o femeie în toată firea nu trebuie să facă nimic din ceea ce nu vrea.

Nu mai menține prietenii care nu îți aduc fericire

Nimeni nu o să te facă fericită 24/7, dar nu există niciun motiv pentru care ar trebui să rămâi prietenă cu cineva care nu îți aduce deloc fericire. Nu uita, prieteniile sunt o alegere, nu o obligațtie.

Nu mai căuta scuze bărbaților

Partenerul sau partenera ta nu e ocupată cu munca, nu așteaptă să îi dai tu prima mesaj, nu ține lucrurile pe loc pentru că te place prea mult și îi e frică să grăbească”relația”. El (sau ea) pur și simplu nu e atât de interesat de tine pe cât credeai. Acum că ai aflat adevărul, nu poți să îți pierzi timpul cu o relație care nu duce nicăieri. În schimb, șterge-i numărul din telefonul tău, toarnă-ți o mimosa și gândește-te că poate chiar începând de mâine, lucrurile o să înceapă să-ți meargă bine.

Nu mai idealiza viitorul

Ghici ce o să înveți cu cât îmbătrânești mai mult-nu există o perioadă de timp magică în care toată viața ta e sub control și ești în sfârșit fericită. Din contră, cu cât înaintezi mai mult în vârstă, cu atât devine și viața mai complicată, cu diferite evenimente si modificări neprevăzute și neașteptate, pe care nu le poți controla. Tocmai din cauza asta e mai bine să trăiești în moment, decât cu anxietatea că nu ai realizat tot ce voiai și că viitoarul tău nu este deloc ce ți-ai imaginat.

Citește și:
7 chestii cool pe care să (nu) le faci în 2018

Text: Catinca Sulea
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle