8 feluri in care Facebook-ul te face o persoana mai inteligenta

Pana vei termina de citit acest articol, aproape 400.000. de persoane din intreaga lume si-au actualizat statusul de pe Facebook si mult mai multi au postat o fotografie sau un link.

8 feluri in care Facebook-ul te face o persoana mai inteligenta

Facebook ne obliga' sa citim

Chiar daca luam in considerare pozele si filmele, nu putem sa negam faptul ca, mai presus de orice, Facebook este un site care abunda in texte. Desi nu sunt multe postarile care ofera informatii importante, adevarul este ca, citindu-le, creierul nostru este afectat in diferite feluri. Un studiu recent a dezvaluit faptul ca exista doua feluri in care citim informatiile – pentru amuzament si analizandu-le. Insa ambele au efect asupra creierului nostru chiar daca folosim o partea a sa atunci cand citim despre aventurile de o noapte ale colegelor de munca si alta atunci cand optam pentru un studiu politic. Si asta nu este tot: Facebook ajuta la dezvoltarea abilitatilor de citit selectiv. Atunci cand privesti news feed-ul, creierul tau alege cuvinte si fraze, le sorteaza si te ajuta sa te focusezi numai asupra celor mai importante informatii.

Facebook iti dezvolta gandirea logica

Sa recunoastem, unul dintre marile beneficii ale Facebook-ului (si al internetului in general) este ca te ajuta sa te certi cu oricine vrei. Iar creierul tau adora acest lucru! Cercetatorii au dezvaluit ca cearta si conceptul de discutie in contradictoriu – cea in care vrei sa demonstrezi ca punctul tau de vedere este superior – ne reprezinta in totalitate. Pe toti! Iar procesul mental prin care dezvoltam o discutie in contradictoriu este extrem de benefic pentru creierul noastru. Una dintre ideile acestei teorii este ca o cearta te obliga sa gandesti abstract pentru a reusi sa dezvolti un dialog logic, persuasiv.

Jocurile de pe Facebook iti dezvolta gandirea si creativitatea

Daca nu te numeri printre cei care se joaca zilnic pe Facebook, atunci cu siguranta te-ai simtit, macar o data, agasata si enervata de cererile pe care ti le trimit prietenii tai. Si probabil te gandesti ca numai oamenii iresposnabili si cei cu prea mult timp liber se joaca pe Facebook. Ei bine, nu-i asa! Studii recente au relevat faptul ca aceste jocuri, in special cele tip puzzle, constituie unul dintre cele mai bune lucruri care se pot intampla creierului tau. Te ajuta sa iti dezvolti atentia, dorinta de succes, abilitatea de a rezolva probleme si de a face fata conflictelor.

Ne vedem pe Facebook!

Foto: Facebook the largest social network in the world from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle