7 tipuri de relații care funcționează

Iată cele 7 tipuri de relații care funcționează cel mai bine!

7 tipuri de relații care funcționează

În acest articol veți descoperi cele 7 tipuri de relații care funcționează cel mai bine și pot evolua chiar în căsătorii de lungă durată.

1. Analiticul și Inspiraționalul

Acest gen de cuplu este format din bărbatul de afaceri, extrem pe pragmatic și soția lui, artistă din fire, sau din gospodina care știe totul despre casa ei și antreprenorul care suferă de ADHD și nu și-ar mânca prânzul dacă nu ar fi împachetat cu grijă de soția lui. Acești doi parteneri se admiră reciproc și sunt foarte impresionați de abilitățile celuilalt. Partenerul analitic este extrem de impresionat de creativitatea și gândirea deschisă a celuilalt, iar partenerul artist nu are nici cea mai vagă idee despre cum poate celălalt să fie atât de pragmatic și cu picioarele pe pamânt.

2. Intelectualul și Emoționalul

Acest gen de cuplu este format din femeia aceea care își laudă soțul și spune cât este de inteligent și din bărbatul care recunoaște că este mult prea calculat și că femeia de lângă el chiar știe să comunice și să se apropie de cei din jur. Uneori poate fi și invers, bărbatul să fie cel care este mai emotiv și partenera lui să fie care care preia frâiele casei și o întreține. Cei doi sunt extrem de potriviți pentru că înțeleg că sunt făcuți unul pentru celălalt deoarece se completează reciproc și de cele mai multe ori opusele se atrag.

3. Iubitorul și Iubitul

Cu toții știm că unul dintre parteneri iubește întotdeauna mai mult decât celălalt. Uneori unul din parteneri este mai romantic iar celalat mai puțin emoțional. Această relație merge dacă partenerul mai puțin emoțional și mai narcisist se lasă adorat și admirat de celălalt. Această relație poate fi compusă din bărbatul bogat care îi cumpără soției o mașină nouă pe care o leagă cu o fundă și din soția care își cumpără lenjerie sexy pentru a-și impresiona partenerul de ziua lui. Această relație poate funcționa extrem de bine sau se poate trasforma într-un calvar dacă unul dintre parteneri îi spune celuilalt să fie mai matur și să renunțe la romantism.

4. Cei mai buni prieteni

Acest cuplu are foarte multe lucruri în comun, același grup de prieteni și nu prea se ceartă. Copii celor doi sunt foarte bine educați și cresc într-un mediu extrem de propice chiar dacă în casă nu prea există romantism. Genul aceasta de relație începe de obicei în liceu și se perpetuează într-o relație serioasă ulterioară. Problema între parteneri poate fi lipsa intimității și a pasiunii dintre ei, dar acest lucru nu este de fiecare dată perceput ca o problemă de aceștia, ei bucurându-se că au găsit pe cineva atât de similar lor.

5. Cuplul puternic

Acești parteneri iubesc să fie admirați și invidiați de cei din jur pentru succesul lor. De exemplu bărbatul din acest cuplu adoră să vadă că soția lui întoarce privirile altor bărbați, iar femeia din acest cuplu se laudă deseori cu succesul soțului ei la locul de muncă. Aceștia sunt oameni de carieră și le place să proiecteze o anumită imagine despre ei în societate. Pericolul poate interveni atunci când cei doi se focusează prea mult pe carieră și pe aparențe și mai puțin pe sentimentele lor și căsnicie.

6. Protectorul si protejatul

Aceste două roluri pot fi de multe ori schimbate între parteneri. Poate fi format din bărbatul dezordonat, alcoolic și care nu a avut niciodată un job stabil până în momentul în care soția lui a venit în viața lui. Sau din femeia care a trăit o viață abuzivă și nu a avut parte de figură paternă niciodată. Aceste cupluri sunt foarte fidele și își respectă foarte mult partenerii. Singurul mod în care o astfel de relație poate eșua este dacă vreunul dintre parteneri încetează să îl mai aprecieze pe celălalt și începe să caute salvarea în exterior.

7. Cuplul pasional

Acest gen de cuplu de ceartă pasional și se împăca la fel de pasional. O astfel de relație poate funcționa între doi parteneri care au tulburări de personalitate și schimbări dese de comportament. Există posibilitatea că atunci când cei doi au copii unul dintre parteneri să devină mai temperat iar celălalt să se plictisească. Dintre toate cuplurile menționate anterior doar acest tip de cuplu poate fi toxic, iar partenerii vor trebui să învețe a își exprime intesitatea în alt mod astfel încât să nu îl rănească pe celălalt.

După cum ați observat există nenumărate tipuri de relații care pot funcționa, deși aparent cei doi parteneri sunt foarte diferiți.

Citeste si:
3 zodii care au dificultăți să reziste în relații de lungă durată

Text: Andreea Pacioras
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din lifestyle