7 tipuri de prietene de care trebuie sa scapi cat mai repede

Prieteniile sunt foarte importante in viata noastra si noi toate avem nevoie de un cerc solid de prietene. Dar exista si amice de care pur si simplu ar trebui sa te lipsesti. Interactiunea cu ele nu-ti ofera nimic, ba mai mult iti consuma foarte multa energie. Iata 7 tipuri de prietene de care trebuie sa scapi cat mai curand posibil.

7 tipuri de prietene de care trebuie sa scapi cat mai repede

Prietena „eu sunt cea mai importanta!'

Ai o prietena de genul asta? Ea este cea mai importanta, nu-i asa? Pentru o astfel de persoana, prietenia nu inseamna sustinere reciproca si compasiune. Vrea sa fii mereu acolo pentru ea, dar nu-ti intoarce niciodata serviciul. De accea, simti ca relatia voastra este un pic dezechilibrata si ca cineva profita mereu de tine.

Prietena „sunt mult mai buna decat tine!'

Cu siguranta n-ai nevoie de o prietena care se crede mai buna decat tine. Evident, nu-ti va spune nicodata asta direct, dar ti-o va sugera in atat de multe feluri. Se crede mai buna pentru ca are o garderoba mai variata, a studiat mai mult, se considera superioara din punct de vedere moral sau al experientei de viata. Nu e nimic rau daca o prietena are mai multe impliniri pe un anumit palier al vietii. Exemplul ei te poate motiva si pe tine. Dar daca face parada cu superioritatea ei, e mai bine s-o excluzi din cercul tau de prietene cat mai repede.

Prietena „nu pot fi fericita pentru tine!'

Aceasta este persoana in mintea careia se naste gelozia atunci cand in viata ta se intampla ceva bun si care n-are maturitatea de a fi fericita pentru tine. De cate ori ai o reusita gaseste de cuviinta sa se planga de propria viata si cumva sa se puna in centrul atentiei.

Prietena „vreau sa fi singura ta prietena!'

Vrei sa spui acaparatoare? Aceasta prietena te vrea numai pentru ea si isi doreste ca si tu sa-ti petreci timpul exclusiv cu ea, pentru ca ii lipseste maturitatea emotionala. Se enerveaza cand faci lucruri si cu alte persoane si face tot ce-i sta in putinta ca sa te impiedice sa ai un cerc social mai larg. Se simte amenintata de toate celelalte prietene ale tale.

Prietena „nimic bun nu se intampla in viata asta!'

Orice persoana poate avea momente in viata cand este atins de pesimism, momente care sunt cat se poate de normale. Dar pentru o astfel de prietena negativismul e o a doua natura. Ti se pare ca-ti risipesti toata energia incercand s-o binedispui si s-o faci sa vada partea plina a paharului. Dar cu ea in preajma te golesti de toata energia si de tot optimismul.

Prietena „copiez totul de la tine!'

Acest tip de persoana este foarte nesigura pe ea insasi, asa ca, fara sa-si dea seama, te imita in tot si in toate, pentru ca esti singurul ei reper. Nu are deloc incredere in propria persoana si, implicit, in propriile alegeri. Daca tu decizi sa-ti iei o pereche de pantofi din lac rosu, va face si ea fix aceeasi achizitie. Oricare ar fi scriitorul tau preferat, devine brusc si autorul ei favorit. La fel se intampla cu fiecare detaliu din viata ta, replicat intocmai in a ei. Daca la inceput acest obicei ti se pare flatant, cu timpul il vei considera deosebit de iritant.

Prietena „trebuie sa tii pasul cu mine!'

Da, ai citit bine! Este prietena care asteapta de la tine sa porti anumite brand-uri, sa mergi in anumite locuri, sa adopti un anume stil de viata. Se invarte in anumite cercuri, iar ca sa fii prietena ei, trebuie sa-ti castigi locul acolo. De multe ori te intrebi daca relatia voastra chiar are un fundament solid si daca sunteti cu adevarat prietene. Pentru ca prietenii adevarati se admira si se respecta reciproc, indiferent de circumstante.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle