7 modalitati de pastrare a unei relatii fericite, demonstrate stiintific

Iubirea este subiectul a sute de studii iar dupa cum bine stim, este necesara intrunirea mai multor aspecte pentru ca o relatie sa functioneze, nu doar un schimb de cadouri sau plecari in vacante.

7 modalitati de pastrare a unei relatii fericite, demonstrate stiintific

Iata cateva metode ce te pot ajuta sa-ti pastrezi relatia fresh si actuala, conform studiilor facute de cercetatori:

Asculta-ti partenerul!

Conform unui studiu realizat de Universitatea din Michigan, comunicarea si capacitatea de a-ti asculta partenerul sunt aspectele cruciale ale unei relatii sanatoase. Probabilitatea ca o relatie sanatoasa sa reziste in fata testului trecerii timpului este mult mai mare. Iar prin relatie sanatoasa intelegem un cuplu in care partenerii stiu sa isi impartaseasca nemultumirile si stiu sa se asculte unul pe celalalt, mentinand un ton calm si placut.

Mentine contactul vizual!

Daca partenerii constientizeaza importanta contactului vizual in momentul comunicarii si il aplica, vor reusi sa isi dezvolte sentimentul de intimitate, fapt ce va crea o legatura puternica intre cei doi. Dezvoltand acest spatiu comun de siguranta si confort, acestia vor dori constant sa il viziteze si intr-un final cuvintele vor fi de prisos, o singura privire exprimand orice mesaj.

Zambeste!

Daca sunteti in fazele incipiente ale relatiei voastre, zambetul te va face sa pari mai atragatoare in fata partenerului tau. Un studiu realizat in anul 2014 arata ca nivelul de atractivitate al unei persoane se afla in stransa legatura cu intensitatea zambetului ei.

Impartaseste-ti secretele

Partenerul tau se va simti mult mai apropiat de tine in momentul in care iti va cunoaste intimitatile. Nu te feri in a-ti asuma greselile si prostioarele pe care le-ai facut in trecut. Acum, ele ar putea fi un bun motiv de amuzament.

Creati-va propriul mod de comunicare

Cand impartasiti glume pe care doar voi le intelegeti, denumiri pe care le aveti unul pentru celalalt si alte amanunte ce tin de trairile voastre comune, relatia se va aprofunda deoarece veti construi o identitate ce va apartine doar voua si care, intr-un final, va purta rolul unei legaturi invizibile. Astfel, amandoi veti trai cu timpul sentimentul de apartenenta.

Lucruri pozitivr

Fiecare avem problemele noastre. Insa, mai ales la inceputul unei relatii, nu exista nimic mai respingator ca energia negativa a unei persoane ce se plange continuu. Intr-adevar, partenerul tau trebuie sa te placa si in cele mai dificile momente, insa nu trebuie sa pui raul inainte de la primele intalniri.

Text: Lavine Jianu

Foto: PR

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle