7 lucruri pe care toti barbatii ar trebui sa le inteleaga despre femei

Cele mai importante lucruri pe care toti barbatii ar trebui sa le inteleaga cu privire la femei, de preferat mai devreme decat mai tarziu.

7 lucruri pe care toti barbatii ar trebui sa le inteleaga despre femei

Societatea patriarhala ii poate influenta pe barbati sa faca anumite greseli atunci cand vine vorba despre ceea ce cred despre femei si rolurile lor. Si nu este niciodata prea devreme pentru invatarea anumitor lectii de viata despre egalitate si echitabilitate in relatiile dintre sexe.

1. Femeile nu le datoreaza nimic barbatilor

Doar pentru ca barbatii nu se poarta urat cu femeile nu inseamna ca merita o medalie. De fapt, aceasta este baza pentru a fi o persoana buna, barbat sau femeie. Iar atunci cand barbatii asteapta ceva in schimbul unei simple atitudini binevoitoare, se pot naste resentimente daca femeile nu sunt interesate de o relatie.

2. Un refuz politicos nu este o invitatie pentru alta incercare

Femeile sunt deseori invatate sa evite confruntarile directe si sa fie politicoase, in timp ce barbatii sunt invatati sa nu zica niciodata cuvantul „niciodata' si sa fie persistenti in tot ceea ce fac. Ca rezultat, se nasc numeroase situatii ambigue. Femeile ar trebui sa fie mai clare cu raspusurile lor, iar barbatii sa invete sa ia un refuz politicos ca pe un refuz, nu ca pe o invitatie sa mai incerce.

3. Femeile pot fi la fel de inteligente si muncitoare ca barbatii

Multi barbati ar trebui sa nu se mai enerveze sau sa se supere la ideea ca ar putea fi „intrecuti' de o femeie. Exista femei care sunt mai bune, mai puternice si care se pricep mai bine la un anumit lucru decat unii barbati, asa ca acestia ar trebui pur si simplu sa invete sa accepte acest lucru.

4. Femeile nu sunt facute special pentru a avea grija de barbati

Orice diferente care se pot discerne intre comportamentele sau emotiile barbatilor si ale femeilor sunt rezultatul culturii, nu al biologiei. Adica, mai simplu, este vorba despre cum a fost o persoana crescuta si ce a invatat, nu de felul in care s-a nascut. Femeile nu sunt, in mod natural, echipate mai bine pentru roluri domestice sau pozitii in care trebuie sa aiba griija de cineva, asa ca barbatii ar trebui sa nu se mai astepte sa se intample aceste lucruri.

5. Femeile detin controlul asupra propriilor lor corpuri

Femeile sunt cele care ar trebui sa decida, la fel ca barbatii, ce sa faca cu propriile lor corpuri. Aceste decizii nu ar trebui sa fie supuse unei judecati colective.

6. Femeie sau barbat, castigarea respectului este o strada cu doua sensuri

La fel ca si in cazul barbatilor, atunci cand sunt tratate cu respect, femeile au tendinta sa ofere, la randul lor, acest lucru. De fapt, nu este aproape nicio diferenta intre barbati si femei. Cu totii suntem persoane care merita respectul altor persoane, atata timp cat il oferim la randul nostru.

7. Femeile nu incearca sa cucereasca sau sa asupreasca barbatii

Egalitatea de sex si feminismul nu inseamna oprimarea barbatilor sau restrictionarea masculititatii, ci faptul ca femeile nu ar trebui sa se gandeasca in mod constant la simplul fapt ca sunt femei, si ca nici societatea nu ar trebui sa le „pedepseasca' in diferite moduri pentru acest lucru.

Foto: 123f.com

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle