7 lucruri pe care seful tau le observa mereu la tine

Indiferent de domeniul in care lucrezi – sanatate, inginerie, media, design sau educatie - ai cu siguranta un sef care te evalueaza zilnic, insa nu doar in ceea ce priveste munca pe care o faci.

7 lucruri pe care seful tau le observa mereu la tine

Acesta este atent la tot felul de lucruri pe care tu si ceilalti angajati le faceti, deoarece este responsabilitatea lui. Indiferent ca iti place sau nu aceasta situatie, ti-am pregatit 7 lucruri pe care este posibil ca seful tau sa le observe.

1. Cat de devreme ajungi

Fiecare mediu de lucru are programul lui, asadar este bine sa respecti programul companiei tale. Desigur, nu este o tragedie daca nu ajungi mereu la timp, dar asta nu trebuie sa devina un obicei. Observa-i pe colegii tai si incearca sa ajungi cam in acelasi timp cu ei.

2. Cat de tarziu pleci

Desi poate nu ai acel program obisnuit de la 9 la 17, nu este in regula sa pleci mai devreme de la birou intotdeauna. Incearca sa nu pleci inaintea colegilor si sa iti rezolvi mereu sarcinile la timp.

3. Felul in care te imbraci

Felul in care te prezinti este si va fi intotdeauna foarte important. Domeniul in care lucrezi dicteaza tinuta pe care trebuie sa o porti la birou. Unele job-uri necesita o tinuta mai serioasa, cu sacou negru, in timp ce in alte locuri tinutele lejere, relaxate, sunt acceptate fara probleme. Uita-te din nou in jurul tau si incearca sa respecti codul vestimentar pe care il vezi si la colegi.

4. Cum folosesti tehnologia

Vorbesti la telefon lucruri pentru job-ul tau sau doar planifici urmatoarea intalnire cu prietenele tale? Ar trebui sa eviti conversatiile personale la birou si sa te concentrezi asupra activitatilor tale. Foloseste tehnologia intr-un scop pozitiv si incearca sa nu verifici prea des Facebook-ul.

5. Cuvintele pe care le folosesti

Ar trebui sa stii deja ca nu este bine sa vorbesti lucruri negative langa sau despre colegii tai, indiferent ca esti sau nu la birou. Vorbele ar putea ajunge la seful tau, care cu siguranta nu va fi foarte incantat.

6. Daca te integrezi

Te intelegi bine cu colegii tai? Te integrezi usor sau esti acea persoana care este mereu exclusa? Daca ai ajuns in companie de putin timp este normal sa nu te simti in totalitate integrata, insa este bine sa incerci sa comunici cat mai mult. Participa la evenimentele de la birou si iesi cu colegii tai. Seful tau vrea probabil sa vada ca te potrivesti cu restul echipei.

7. Cum iti organizezi timpul

Este foarte important cum iti gestionezi timpul, mai ales la birou. Reusesti sa termini tot ce iti propui? Termini proiectele inainte de deadline sau petreci prea mult timp facand lucruri mai putin importante? Incearca sa descoperi ce trebuie facut prima oara si sa creezi o ierarhie. Nu uita, te afli acolo pentru ca trebuie sa muncesti.

Text: Georgiana Livadaru
Foto: PR

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle