7 lucruri pe care nu trebuie sa i le spui niciodata fiicei tale

Unii parinti pot trai cu impresia ca isi ajuta copiii atunci cand le spun ce au voie sa faca si ce nu.

7 lucruri pe care nu trebuie sa i le spui niciodata fiicei tale

5. Ar trebui sa te machiezi'

In timp ce unele mame sunt alarmate ca fiicele lor vor sa se machieze de la varste mult prea fragede, altele incurajeaza acest lucru. Chiar si ajunsa la maturitate, fiica ta nu ar trebui niciodata sa primeasca de la tine sfaturi de genul ar trebui sa porti macar putin machiaj'!

Indiferent cati ani are, modul in care va percepe aceasta sugestie va fi absolut negativ. Prin urmare, tot ceea ce vei realiza este destramarea increderii in sine a fiicei tale si, posibil, alte afectiuni psihologice.

6. Sa nu vii acasa cu hainele murdare!'

Atunci cand fiica ta se afla in perioada copilariei, las-o sa se joace in noroi sau in orice mediu nu neaparat sanitar, fara sa o certi intruna ca se intoarce acasa cu hainele murdare.

Nu e ca si cum suntem inca in vremurile in care speli de mana orice, ba chiar mai mult, aminteste-ti ca in acele timpuri mama ta se confrunta' cu exact aceeasi situatie. Nu o cicali pe asemenea subiecte si las-o sa se bucure de aerul curat si de joaca.

7. Nu este potrivit pentru fetite!'

Nu incerca niciodata sa o fortezi pe fiica ta sa fie exclusiv feminina si intregrata absolut in activitatile specifice. Aceasta abordare poate avea efecte nocive in momente importante precum retineri vizavi de domenii de lucru care pot apartine, in teorie, sexului puternic.

Conceptiile de genul acesta sunt de domeniul trecutului! Incurajeaza-ti fiica sa isi urmeze visele, indiferent de dificultatile pe care le poate intampina pe parcurs.

Text: Lucia Faur
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle