7 locuri pe care trebuie sa le vizitezi in Copenhaga

Situata in Peninsula Scandinava, capitala Regatului Danemarcei a devenit o destinatie tot mai populara pentru turisti. Copenhaga este unul dintre cele mai cosmopolite si frumoase orase din nordul continentului european.

In ciuda vremii sumbre care caracterizeaza zona, Copenhaga te va cuceri fara drept de apel, datorita atmosferei de hyggelige', definitia danezilor pentru atmosfera de confort. Orasul este brazdat de canale pe care este obligatoriu sa faci o plimbare cu barca, pentru a reusi sa surprinzi cat mai mult din spiritul acestui minunat oras.

Pasiunea pentru design a acestui popor scandinav se reflecta si in arhitectura cladirilor moderne, definite de linii drepte, forme simple si accesibilitate, simplitatea fiind termenul ce caracterizeaza si interioarele caselor danezilor.

Pentru a cunoaste mai indeaproape orasul, ar fi bine sa inchiriezi o bicicleta si sa pedalezi pe strazile acestuia, asemenea locuitorilor. Aproximativ 55% din totalul calatoriilor dintr-o zi in acest oras sunt efectuate cu bicicleta, danezii fiind foarte interesati de problemele de mediu.

Copenhaga este omniprezenta in clasamentele ce definesc orasele cu cel mai ridicat nivel de viata iar danezii se numara printre cei mai fericiti locuitori ai planetei.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din turism