7 lectii de viata pe care le invatam in momentele dificile

Este normal ca in viata sa trecem si prin momente mai putin placute, fie ca este vorba despre pierderea cuiva drag, a unui job, ruperea unei prietenii sau o despartire dureroasa.

7 lectii de viata pe care le invatam in momentele dificile

Insa, exista si un aspectiv pozitiv al acestor momente dificile din viata. Fara ele nu am reusi sa invatam importante lectii de viata.

1. Fii blanda cu tine

Atunci cand treci printr-un moment dificil, fii blanda cu tine. Ofera-ti alinare asa cum ai face-o pentru un prieten care ar trece prin acelasi lucru. Uneori trebuie sa fii propriul tau prieten si sa te incurajezi singura. Este mai mult decat okay. De fapt, acest lucru arata ca poti gestiona cu succes situatiile in care te afli. Este minunat daca realizezi ca trebuie sa te tratezi pe tine cu blandete.

2. Rupe cercul vicios al nedreptatii si al rautatii

Atunci cand cineva te trateaza cu rautate sau in orice alt fel care este gresit, este normal sa ai impulsul sa-i platesti cu aceeasi moneda. Insa, daca reusesti sa rezisti acestui impuls, iti vei da seama ca asta te face o persoana mai buna. Tu esti cea cu caracterul mai puternic. Si invata din modul in care esti tratata sa nu repeti acelasi comportament cu alte persoane.

3. Poti invata si de la ceilalti

Sunt multe lucruri pe care le poti invata privind actiunile altor oameni in vietile lor. Daca ai fost martora la propria distrugere a unei persoane printr-o dependenta, spre exemplu, ai grija ca acelasi lucru sa nu ti se intample si tie. Daca ai fost langa cineva care a fost coplesit de autocompatimire si amaraciune, fa alegerea constienta de fi recunoscatoare, in loc sa ii calci pe urme. Ceilalti iti pot arata exact ceea ce nu vrei sa ajungi.

4. Cine te sustine si cine nu

Momentele mai putin placute au capacitatea de a-ti dezvalui acest adevar deseori dureros. Este trist sa vezi ca oameni pe care ii credeai apropiati nu sunt alaturi de tine, insa altii te pot surprinde, iar momentele dificile iti intaresc legaturile cu cei care te sustin indiferent de orice. Fii recunoscatoare pentru prietenii sau membrii familiei care sunt langa tine in clipele grele.

5. Permite-ti sa simti

Nu iti nega sau reprima sentimentele. Ele nu sunt gresite. Permite-ti sa fii nervoasa, trista sau orice alta emotie ai mai simti. Gestionarea sentimentelor este sanatoasa si te ajuta sa mergi mai departe.

6. Timpul vindeca toate ranile

Este adevarat ca exista si rani care nu pot fi niciodata complet vindecate. Insa, cu timpul, vor fi din ce in ce mai vagi si nu vor mai ramane decat cicatrici. Timpul poate vindeca in moduri atat de frumoase. Lucruri care par acum devastatoare nu vor mai parea la fel peste cateva saptamani sau luni. Lasa timpul sa treaca.

7. Esti mai puternica decat crezi

In cele din urma, dupa ce vei trece de momentul critic, vei realiza ca esti mult mai puternica decat credeai. Nu iti vei putea da seama in momentele grele, acest lucru se poate observa de-abia dupa ce furtuna a trecut. Dar este minunat sa te poti uita inapoi si sa iti dai seama ca te-ai schimbat ca persoana si ai devenit mai puternica datorita experientei prin care ai trecut. Poate fi foarte incurajator sa iti dai seama de propria ta forta interioara!

Text: Ruxandra Marin
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle