7 jocuri ideale pentru cuplu sau familie în timpul izolării

Jocurile de societate pot oferi ore întregi de relaxare pe perioada izolării.

Cum cei mai mulți dintre noi suntem forțați acum să stăm în casă din cauza pandemiei de coronavirus, iar școlile sunt și ele închise, suntem într-o permanentă căutare de noi moduri de a ne ocupa timpul împreună, în familie. La urma urmei vine și momentul când ne plictisim de telefon,de filme sau de citit, iar atunci cea mai bună soluție este o ocupație distractivă.

Deși tehnologia a avansat mult în ultimii ani, nu există nimic mai plăcut decât un joc de societate de modă veche, iubit atât de tineri cât și de cei mai în vârstă, chiar dacă poate genera unele certuri cu privire la cine a câștigat. Fie că este vorba de Monolopy, Scrabble sau Carcassone, sunt exemple clasice pe care toată familia le cunoaște și le joacă cu plăcere.

Catan (2-4 jucători, 10+ ani)

Fiind un nou colonist pe insula Catan, sarcina ta este să-ți mărești așezarea pentru a avea mai multe resurse. Pentru a câștiga, vei avea nevoie de o strategie bună, dar și de mult noroc.

Cluedo (2-6 jucători, 8+ ani)

Un joc clasic de mister și crimă, care necesită abilități de viclenie și deducție pentru a afla cine este vinovatul și care este arma crimei.

Dixit (3-6 jucători, 8+ ani)

Folosind un pachet de cărți ilustrate cu imagini de vis, jucătorii selectează cărți care se potrivesc cu un titlu sugerat de narator și încearcă să ghicească ce carte a selectat naratorul.

Carcassone (2-5 jucători, 8+ ani)

Un joc inteligent de așezare a pieselor, prin care jucătorii construiesc orașul și terenul din jurul orașului medieval Carcassonne din sudul Franței.

Monopoly (2-6 jucători, 8+ ani)

Un joc imobiliar în care obiectivul jucătorului este să rămână solvent financiar, în timp ce își forțează adversarii să intre în faliment prin cumpărarea și dezvoltarea de proprietăți în interesul său.

Risk (2-6 jucători, 10+ ani)

Strategia este cea mai imporantă în acest joc unde jucătorii își propun să cucerească teritoriile inamicilor prin construirea unei armate, prin mutare de trupe și prin atac.

Scrabble (2-4 jucători, 10+ ani)

Se formează pe o placă de joc cuvinte care se pot citi de la stânga la dreapta pe rânduri sau de sus în jos pe coloane și care să fie incluse într-un dicționar standard sau lexicon.

Citește și:
Getty Museum propune oamenilor să reproducă opere celebre într-un mod inedit, iar rezultatul este foarte amuzant

Foto: Profimedia, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle