6 semne care te asigură că e momentul să te desparți de el

Oricât de greu ni s-ar părea de crezut, nu toate relaţiile pe care le avem au şi un final fericit. Iar în acest caz, intervine întrebarea: oare ar trebui să mă despart de el?

6 semne care te asigură că e momentul să te desparți de el

Răspunsul la această întrebare nu vine peste noapte, ci după ce cântăreşti cu mare atenţie atât lucrurile bune pe care le are partenerul, cât şi cele rele. Desigur, la mijloc cu siguranță mai sunt sentimente, iar în acest caz nu este nimeni de condamnat.

De cele mai multe ori, într-o relaţie intervin mai multe probleme care reuşesc, într-un mod sau altul, să zdruncine legătura pe care o ai cu persoana iubită. Printre aceste probleme se numără obişnuinţa, faptul că într-un moment al vieţii vă doriţi alte lucruri, sau în cele mai rele cazuri, intervine chiar infidelitatea. Fie că este una dintre problemele enumerate mai devreme sau altceva, întotdeauna ar trebui să te gândeşti la tine şi la faptul dacă eşti fericită sau nu în relaţia în care eşti.

Fericirea şi starea ta de bine ar trebui să primeze, şi nu, dacă te gândeşti la fericirea ta nu eşti o persoană egoistă. Eşti o persoană care se apreciază şi este conştientă de faptul că, indiferent de momentul vieţii în care se află și de persoanele pe care le are alături, uneori este mai bine să renunți la ceea ce nu te face fericită și să cauți fericirea în altă parte.

Dacă te întrebi când ar trebui să te desparți de el, iată care sunt cele 6 semne care îți arată când ar trebui să o faci:

1. Este abuziv

Dacă ești într-o relație abuzivă, în mod cert este cazul să te desparți de el. Pe lângă faptul că nu este în regulă pentru sănătatea ta psihică, o astfel de relație te poate afecta pe termen lung, inducându-ți anumite nesiguranțe și frici. Ai dreptul la fericire și mai ales la a găsi acea persoană potrivită pentru tine. Nu lăsa o astfel de relație să te afecteze și renunță la ea cât de repede poți. În același timp, nu poți aștepta la nesfârșit ca el să se schimbe.

2. Ai alte idealuri în viață

Atunci când ai alte idealuri în viață față de partenerul tău, trebuie să știi că este unul dintre semnele care îți arată că ar trebui să te desparți de el. Fie că poate vrea să vă căsătoriți sau chiar să faceți un copil, gândește-te foarte bine înainte de a lua o decizie. Chiar dacă îl iubești foarte mult, nu este în regulă să rămâi în acea relație în condițiile în care tu îți dorești altceva. Compromisurile sunt benefice într-o relație, dar nu și în cazul în care îți sacrifici propria fericire.

3. Te-a înșelat

Știm, este extrem de dureros să știi faptul că te-a înșelat și mai ales să trăiești cu această idee. Este alegerea ta dacă vei continua să rămâi în acea relație sau te vei despărți de el. Trebuie să fii conștientă de faptul că relația probabil s-a sfârșit cu mult înainte ca tu să știi că ești înșelată. Oamenii ajung să-și înșele partenerul tocmai din faptul că sunt nefericiți în acea relație și simt nevoia de o schimbare, însă fără a o asuma în mod public. Cu toate astea, este un semn destul de puternic prin care să-ți dai seama că relația nu mai merge, cel puțin nu pentru mult timp.

4. Nu te respectă

În momentul în care partenerul nu te mai respectă, este clar că el nu te apreciază și nu își mai dorește o relație cu tine. Este destul de greu să-ți dai seama la început că nu te respectă din simplul motiv că îl iubești și nu vrei să crezi asta. Și totodată, este foarte greu să îl schimbi pe cel de lângă tine și nici nu este de dorit acest lucru. Amintește-ți de faptul că meriți mult mai mult de la partenerul tău și că nu ar trebui să îl lași să se poarte cu tine în vreun fel în care să te afecteze. Girl, viața e prea scurtă!

5. Nu mai ai fluturi în stomac

Nu te mai simți atrasă de el? Nu mai faceți sex atât de des pe cât ți-ai dori sau nu-și mai dorește să faceți sex? Sunt doar câteva întrebări care ar trebui să te pună pe gânduri și să te facă să îți dai seama dacă mai vrei să rămâi în acea relație. Atunci când unul sau ambii parteneri nu mai sunt compatibili din punct de vedere sexual, relația dintre ei nu va mai funcționa. Fie că vorbim despre compatibilitate sau despre acea chimie dintre parteneri, ea va rămâne pe tot parcursul relației, asta în cazul în care reușești să întreții acea flacără dintre voi.

6. Instinctul îți spune că relația s-a sfârșit

Uneori, instinctul este cel care face va face toată treaba în locul tău. De ce spunem asta? Ei bine, dacă simți că este momentul să te desparți de iubitul tău și nu mai aveți același ideal comun, gândește-te la varianta de a urma acel sentiment pe care îl ai și să acționezi în conformitate. Întreabă-te dacă ești cu adevărat fericită alături de iubitul tău și dacă merită să mai investești în relație. Este foarte ușor de spus și greu de făcut. Tocmai din acest motiv, acordă-ți timpul necesar și cântărește foarte bine situația înainte de a lua o decizie care îți poate afecta viața sentimentală.

Citește și:
4 greșeli de comunicare pe care le faceți când vă certați (și cum să le rezolvați)

Text: Iulia Brăslașu
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle