6 moduri pentru a te descurca intr-un mediu de lucru ostil

Cu siguranta toate am trecut prin momente dificile la locul de munca si poate ne-am trezit cu greu dimineata gandindu-ne ca ne asteapta o zi grea la birou.

6 moduri pentru a te descurca intr-un mediu de lucru ostil

Daca insa te afli intr-o situatie mai delicata si iti urasti pur si simplu jobul, trebuie sa incepi sa te gandesti daca nu cumva lucrezi intr-un mediu toxic.

Pentru ca toate ne dorim zile la birou cat mai linistite, ti-am pregatit 6 sfaturi care te vor ajuta sa te simti mai bine:

1. Tu esti responsabila pentru actiunile si reactiile tale

Incearca sa nu te lasi coplesita de munca sau, mai grav, de vorbele celorlalti. Controleaza-ti mereu emotiile si nu lasa niciodata furia sa se vada. Daca simti ca vei plange, du-te repede la toaleta si incearca sa te linistesti. Lacrimile nu vor fi altceva decat inca un subiect de barfa pentru colegii tai. In acelasi timp aminteste-ti sa nu iti versi nervii pe cei din jurul tau, mai ales pe acei colegi care chiar nu ti-au gresit cu nimic.

2. Job-ul actual nu iti defineste cariera

La munca pot exista activitati si proiecte la care nu te pricepi sau care poate nu te intereseaza, insa acestea te pot frustra. Daca simti ca nu te poti descurca si nici nu ai vrea sa inveti unele lucruri, cel mai bine este sa iei in calcul un alt job. Gaseste ceva care iti place cu adevarat si vei fi mult mai fericita.

3. Recunoaste-ti greselile

Invata sa iti asumi raspunderea pentru posibilele greseli de la locul de munca, dar totodata incearca sa nu iei vina asupra ta, daca nu esti cu adevarat vinovata. Apara-te atunci cand este cazul si spune-ti parerea. Oricine greseste, insa este foarte important comportamentul tau in asemenea situatii. Incearca intotdeauna sa rezolvi orice problema cu calm si atunci cand este cazul, cere-ti scuze.

4. Nu te implica niciodata in barfele de la birou

Secretele pot fi interesante, insa pot fi totodata si dauntoare. Nu conteaza despre cine ai avea ceva de spus, daca este adevarat sau nu, nu povesti si celorlalti colegi. Nu stii niciodata cine vorbeste si despre tine. Nu spunem ca nu poti avea incredere in nimeni, insa este bine sa fii inteligenta. Nu este important pentru tine ce fac alti oameni in viata lor.

5. Vei fi intotdeauna recunoscatoare acestei experiente

Desi pare ciudat, este foarte posibil sa fii recunoscatoare acestei experiente, deoarece te va transforma intr-o persoana mai puternica. Vei fi capabila sa faci mai multe lucruri si sa reusesti sa treci peste perioade dificile. In plus, vei invata cu siguranta o multime de lucruri, chiar daca nu iti fac placere, si vei putea poate sa le folosesti intr-un mediu de lucru mai placut in viitor. Priveste totul ca pe o provocare care iti ofera o lectie de viata!

6. Este posibil sa iti ia timp sa treci peste fostul loc de munca

Daca ai decis sa pleci din mediul toxic si ti-ai gasit un nou job care te multumeste, este posibil sa iti fie greu sa te obisnuiesti. Probabil iti vei verifica din nou e-mailul la fiecare minut si poate vei verifica orice mesaj de mai multe ori inainte de a-l trimite. Daca iti schimbi locul de munca, incearca sa fii putin mai relaxata. Concentreaza-te si da tot ce ai mai bun, insa aminteste-ti ca trebuie sa fii calma si fericita. Creeaza-ti o cariera care te face sa te trezesti fericita dimineata.

Text: Georgiana Livadaru

Foto: PR

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle