6 lucruri pe care sa le faci in fiecare duminica

Fa aceste lucruri in fiecare duminica, pentru a-ti imbunatati urmatoarea saptamana!

6 lucruri pe care sa le faci in fiecare duminica

Cand ajungi in seara zilei de duminica, este greu sa nu experimentezi un sentiment de groaza pentru dimineata zilei urmatoare. Insa afla ca poti folosi ziua de duminca pentru a-ti imbunatati intreaga saptamana viitoare doar prin cateva activitati simple! Iar prin folosirea duminicii ca o zi dedicata pentru a-ti pune ordine in viata si pentru a avea o sapatamana cat mai usoara, ai putea chiar sa iti dai seama ca de-abia astepti aceasta zi.

Asadar, daca incerci sa eviti tristetea zilei de luni sau daca doar incerci sa gasesti timpul necesar in care sa iti programezi toate lucrurile pe care le ai de facut, ia in considerare urmatoarele 6 lucruri pe care sa le faci duminica.

1. Noteaza totul in agenda

Rezerva-ti 15 minute in fiecare seara de duminica pentru a-ti nota in agenda tot ce trebuie sa faci saptamana urmatoare. Daca iti organizezi saptamana de duminica, poti avea o viziune completa asupra task-urile si vei reduce riscul de stres pentru mai tarziu.

2. Planuieste-ti mesele

Poti sa iti planuiesti si chiar sa iti prepari mesele pentru toata saptamana inca de duminica. Portioneaza totul de dinainte pentru ca atunci cand ai nevoie, doar sa iei si sa pleci. Nu va trebui sa stai sa te gandesti la feluri de mancare pentru pranz sau pentru cina in timpul saptamanii pentru ca totul va fi pregatit deja.

3. Reflecteaza

Duminicile sunt despre reintinerire, conexiuni si reflectii. Este o zi perfecta pentru a ne pregati mental cu task-urile zilnice, saptamanale si lunare, revizuind si editand lucrurile de care avem nevoie, ca indivizi, pentru a fi in cea mai buna forma.

4. Fa-ti curat in camera

Daca iti faci curat in camera duminica, te poate ajuta nu numai sa iti faci ordine in spatiul fizic, dar si in mintea ta pentru restul saptamanii. Studiile au aratat ca dezordinea poate chiar sa micsoreze productivitatea.

5. Motiveaza-te

Inconjoara-te de mesaje motivationale si inspirationale! Fie ca faci asta prin a citi, prin a asculta muzica sau prin a socializa, asigura-te ca te conectezi cu pozitivitatea. Iti poate seta un tonus uimitor pentru saptamana ce vine.

6. Distreaza-te

Duminica poate fi ocupata, si putem foarte usor sa intram intr-o stare negativa pentru ca lunea se apropie. Asa ca actioneaza si planuieste o cina in familie, la care sa contribuie toata lumea, si bucurati-va de aceste momente.

Foto: PR

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle