6 lucruri care se schimba radical dupa ce te casatoresti

Casatoria este unul dintre cei mai importanti pasi, marcand o schimbare majora in viata unui cuplu. Acesta ar putea fi motivul pentru care unele cupluri amana casatoria mai mult timp.

6 lucruri care se schimba radical dupa ce te casatoresti

Dar, in afara lucrurilor evidente, cum ar fi schimbarea numelui, ce altceva se mai schimba in momentul in care evoluati de la stadiul de iubit-iubita la cel de sot-sotie?

1. Schimbare de identitate

Asteptarile pe care le are societatea in ceea ce priveste casatoria modifica modul in care partenerii se raporteaza unul la celalalt si la propria persoana. Rolul de sot/sotie este unul dintre cele mai importante pe care si le asuma o persoana. Studiile au demonstrat ca persoanele casatorite plaseaza familia pe una dintre cele mai inalte trepte atunci cand vine vorba despre prioritati.

2. Sentimentul de stabilitate

Multe cupluri manifesta o senzatie de calm si usurare dupa casatorie, incat stiu ca, odata ce juramintele au fost facute, au mereu pe cineva alaturi care sa ii sprijine. Aceasta stabilitate vine cu increderea ca te poti baza pe cel care iti este alaturi si cu sentimentul ca formati o adevarata echipa.

3. Conexiune spirituala

Dupa logodna sau casatorie, studiile arata ca partenerii au tendinta de a reveni la credintele din tinerete. Cuplurile devin profund recunoscatoare pentru faptul ca si-au gasit drumul in viata si sufletul pereche si doresc sa restabileasca conexiunea cu divinitatea si cu societatea. De asemenea, se simt mai apropiate de familiile lor si de prietenii din copilarie.

4. Compromisul

Odata casatorita, vei realiza cat de priceputa esti la negocieri. Fiecare decizie pe care o luati acum este una comuna si trebuie atent cantarita de ambele parti. Compromisul este crucial atunci cand iti doresti sa contruiesti un viitor alaturi de persoana iubita. Trebuie sa inveti sa depasesti stadiul in care te gandeai numai la tine si in care te puneai mereu pe primul plan. Lucrurile s-au schimbat, stii?

5. Dorinta de a iubi

La inceput, dorinta este cea care alimenteaza relatia si poate fi confundata cu dragostea cu usurinta. Pentru ca dragostea sa dureze, trebuie sa se transforme in respect si apreciere pentru persoana de langa tine. Pe termen lung, aceste sentimente se vor dovedi a fi mai puternice decat frumusetea, sanatatea sau stabilitatea financiara.

6. Nevoile sexuale

Frecventa si intensitatea pot suferi modificari cu trecerea timpului, atat spre bine cat si spre rau. De obicei, odata ce fac acest pas de a se casatori, cuplurile au mai multa incredere in relatia lor si in ceea ce priveste felul in care arata. Asta le ofera sansa de a-si explora sexualitatea la un cu totul alt nivel. Si pentru a te asigura ca ai o relatie de durata, este crucial sa mentii pasiunea si dorinta vie.

Text: Oana Iosif
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Trending news
Psychologies
Mai multe din lifestyle