5 trăsături pe care femeile le consideră atrăgătoare la bărbați, conform experților

În urma unor cercetări făcute de experți, există câteva trăsături, atât de caracter, cât și fizice, care fac un bărbat să fie extrem de atrăgător în ochii unei femei.

5 trăsături pe care femeile le consideră atrăgătoare la bărbați, conform experților

Fiecare dintre noi, fie că o facem în mod conștient sau nu, își dorește ca partenerul să aibă anumite trăsături.

Fie că ne dorim pe cineva care să fie compatibil cu noi sau să împărtășească aceleași valori, important e să îți dai seama ce anume vrei și să nu îți irosești timpul cu persoane cu care nu te potrivești sau sunt toxice. Este esențial să ai cu partenerul o conexiune emoțională profundă. Iar pentru asta trebuie ca amândoi să fiți deschiși, sinceri, să vă spuneți temerile și să vă arătați și latura vulnerabilă. 

Cu siguranță foarte mulți s-au întrebat de multe ori până acum ce anume considerăm noi, femeile, că ar fi atrăgător la un bărbat. Ei bine, în acest sens, specialiștii au cercetat și au descoperit trăsăturile pe care femeile le caută la un bărbat:

1. Să aibă simțul umorului

Cercetătorii de la Universitatea Northumbria au descoperit că femeile și bărbații consideră că simțul umorului la un partener este un semn al inteligenței. Mai mult decât atât, Kristofeorr McCarty, directorul studiului, a declarat că femeile se simt atrase de bărbații cu simțul umorului. Este important ca femeile să găsească un bărbat care nu este mereu serios și știe ca, din când în când, să se mai și relaxeze. În plus, dacă un bărbat râde în anumite situații vulnerabile, înseamnă că este confortabil cu propria persoană.

2. Să aibă barbă

Oricât de bizar și neobișnuit ar suna, îți spunem că în spatele acestui lucru se află și o explicație. Potrivit unui sondaj realizat de cercetătorii de la Universitatea din New South Wales, peste 350 de femei au spus că se simt atrase de un bărbat care are barbă. Femeile care au participat la aceste cercetări i-au catalogat pe bărbații cu barbă drept încăpățânați, maturi, dominanți, dar și romantici.

3. Să aibă o voce mai profundă

Conform unui studiu realizat de un grup de cercetători de la University College London, s-a aflat că femeile percep bărbații care au o voce mai profundă ca fiind puternici, senzuali, încrezători și că au o personalitate puternică. Femeile care au participat la studiu au spus că este o trăsătură pe care o consideră atrăgătoare la un bărbat.

4. Să fie înalt

Profesorii de la Rice University și University of Northern Texas au efectuat un studiu în 2014 și au aflat în urma lui că, din 1000 de anunțuri de întâlniri, aproape 50% dintre femei au declarat că preferă să se întâlnească cu un bărbat mai înalt decât ele. De asemenea, un grup de cercetători de la Universitatea din Utah a finalizat un studiu conform căruia preferința femeii pentru bărbații mai înalți datează încă din cele mai vechi timpuri. 

5. Să aibă un câine

În urma unui sondaj realizat de Petsies, bărbații care au un cățel sunt considerați cu 24% mai atractivi față de cei care nu au un câine. În plus, ei sunt priviți drept persoane în care îți poți pune încrederea.

Chiar dacă găsești un bărbat care are aceste trăsături sau nu, nu ar trebui să te îngrijorezi deoarece mai presus de aceste trăsături, e important ca partenerul tău să fie o persoană de încredere, loială, care să te respecte și să îți ofere afecțiune.

Citește și:
Aveți conflicte tot mai dese? 7 soluții ca să nu-ți mai ataci partenerul și să eviți cearta în cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle