5 situații care pot facilita infidelitatea

Potrivit experților, oricine își poate înșela partenerul, în circumstanțele potrivite. Adică orice persoană poate fi infidelă, dacă toți factorii de mediu contribuie la această activitate.

5 situații care pot facilita infidelitatea

Există o mulțime de situații care facilitează infidelitatea, însă cea mai periculoasă este aceea de a petrece timp singură alături de o persoană de care te simți atrasă. Iată alte obiceiuri care te pot determina să-ți înșeli partenerul: 

Orice situație care implică alcool

Există un motiv pentru care alcoolul devine principala scuză folosită pentru a explica infidelitatea. Consumul de alcool diminuează inhibițiile, astfel că ne simțim mai curajoși să începem sau să răspundem unui flirt. Asta nu înseamnă că dacă vei consuma alcool îți vei înșela partenerul, însă va crea mediul potrivit pentru acest lucru.

Când ai oportunitatea să petreci mai mult timp alături de o persoană de care te simți atrasă

Chiar dacă ai o relație, asta nu înseamnă că nu poți fi atrasă de alte persoane. Înseamnă, pe de altă parte, că trebuie să te gândești foarte bine la acțiunile pe care le faci. Fie că alegi să vă petreceți timpul împreună sau sunteți forțați de împrejurări să lucrați împreună, aceasta este o situație comună în care oamenii au nevoie să exerseze precauția pentru a-și proteja relațiile.

Situații care te împiedică să ajungi devreme acasă

Acea persoană care face un obicei din a ajunge foarte târziu acasă, este mai predispusă să-și înșele partenerul. Potrivit experților, acest comportament îl poate face pe partener să simtă că nu are alături un om de încredere. Obiceiurile mici, ca acesta, și lipsa unei comunicări eficiente, se acumulează și pot duce la lipsa de încredere în relație. În final, se va ajunge la infidelitate.

Evitarea contactului sexual

Când te afli într-o relație de lungă durată și vă doriți să construiți o viață împreună, sexul se poate poziționa, de multe ori, pe ultimul loc, printre lucrurile pe care le aveți de făcut. Intimitatea fizică este la fel de importantă precum cea emoțională. Este un mod de a vă conecta și de a-i arăta partenerului că te simți atrasă de el. Când un cuplu nu face din activitatea sexuală o prioritate, se poate ajunge la infidelitate.

Ești prea obosită ca să discuți cu partenerul tău despre ziua pe care a avut-o

Fiziologia umană este construită pentru a-i fi îndeplinite atât nevoile de legături fizice, cât și cele sentimentale. Cea mai probabilă situație care poate contribui la infidelitate este aceea când te simți deconectată de partener. Cu toții avem momente când suntem prea obosiți sau prea ocupați pentru a ne arăta interesați de ziua pe care partenerul nostru a avut-o. Dar menținerea conexiunii presupune doar petrecerea câtorva minute în fiecare seară discutând despre diverse lucruri. Dacă îți pasă de relația pe care o ai, vei acorda atenție conversațiilor și vei fi un bun receptor.

Citește și:
5 lucruri pe care le vei observa la tine dacă începi să te îndrăgostești

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle