5 motive pentru care toti barbatii sunt nesiguri pe ei!

Cam asa sta treaba cu barbatii: sunt extrem de indiferenti la critici. Sau cel putin asa se presupune.

5 motive pentru care toti barbatii sunt nesiguri pe ei!

De fapt, adevarul este ca si ei sunt dependeti de critica apreciativa.  Evident, nu este cazul sa ii coplesim cu atentie si complimente, doar ca ar fi bine sa luam in considerare ca si ei au o doza de vulnerabilitate. Acestea fiind spuse, iata 5 motive surprinzatoare ce influenteaza puternic increderea in sine a barbatilor:

1. O masina insuficient de prezentabila'

Multi barbati prefera sa fie rezervati atunci cand investesc intr-o masina noua, mai ales in ceea ce priveste potentialele costuri de reparatii, din simplul motiv ca acestia privesc autoturismul drept un simplu mijloc de transport. Ei bine, acest rationament se schimba complet atunci cand intervine o femeie. Nesiguranta se instaleaza si gandurile lor sunt orientate catre felul in care femeia respectiva ii judeca, evident raportat la aspectul si starea masinii; acestia sunt convinsi ca par penibili si ca situatia lor financiara, deci statutul social, va fi reflectat exclusiv de acest neajuns'.

2. O ruda ce ii poate face de rusine

Fie ca este vorba de un unchi ce are o datorie absurda la un club de striptease, fie de o bunica ce nu se poate abtine de la comentarii rasiste sau de un frate ce transforma orice reuniune intr-o dezbatere politica, barbatii sunt extrem de sensibili la asemenea situatii. Cand vine vorba sa ii cunosti familia, rude cu comportament precum cel exemplificat mai sus, ii pot influenta serios postura de mascul complet increzator. Practic, ei se tem de faptul ca ar putea fi judecati prin comparatie cu aceste rude, ale caror obiceiuri neplacute au fost acceptate, sau cel putin ignorate de el timp de mai multi ani, si nu doar intr-un singur weekend.

3. Surplusul de grasime de pe abdomen

Ai senzatia ca majoritatea barbatilor nu sunt afectati de stratul de grasime de pe abdomen? Mai gandeste-te! Absolut toti sunt contienti si frustrati de acest defect. Amintirea abdomenului perfect conturat arde constant in memoria lor, dar multora le lipseste ambitia de a reveni la formele de mult apuse. Asadar, evita sa privesti cu substrat catre aceasta zona sensibila' si, astfel, vei fi crutata de accesele de nesiguranta implicite.

4. Lipsa culturii

Imagineaza-ti ca esti la prima intalnire cu el. Incepi sa ii povestesti despre luna intreaga petrecuta la Budapesta si atractiile minunate ale orasului, iar raspunsul lui este o critica vis-à-vis de taxele de bagaj ale companiilor aeriene. Initiezi alt subiect, marturisindu-i de profunda ta admiratie pentru filmele lui John Hughes, iar raspunsul lui este din nou in afara subiectului. Sunt doua variante ce explica asemenea circumstante. Fie pur si simplu nu este capabil sa comunice, fie nu are nici cel mai mic habar despre ce vorbesti si incearca sa schimbe subiectul inainte ca tu sa iti dai seama de aceste lipsuri si lipsa unei culturi adecvate sa i se proiecteze in atitudine.

5. Parul de pe spate

Cu toate ca face parte din complexul de probleme cu care se confrunta multi barbati, parul de pe spate este totusi un subiect sensilbil pentru majoritatea dintre ei. Existenta pilozitatii excesive in aceasta zona are o scuza, cumva plauzibila: este extrem de dificil de indepartat, dat fiind flexibilitatea limitata a bratelor. Asadar, incearca sa fii rezonabila si, astfel, nu te vei confrunta cu probleme de incredere in sine ale barbatului tau.

Text: Lucia Faur
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle