5 moduri prin care să depășești stresul pe durata sarcinii

Stresul este o realitate pentru fiecare dintre noi. Aproape toată lumea se confruntă cu stres din cauza locului de muncă, finanțelor sau relațiilor.

5 moduri prin care să depășești stresul pe durata sarcinii

Însă, atunci când ești însărcinată, te poți confrunta cu o serie de alți factori suplimentari care să contribuie la nivelul de stres pe care îl experimentezi.

De exemplu, te-ai putea îngrijora cu privire la sănătatea bebelușului tău sau la pregătirile pentru venirea acestuia pe lume. De aceea, în rândurile de mai jos ți-am expus 5 moduri care să te poată ajuta să învingi stresul pe durata sarcinii.

Fă-ți timp pentru tine

Este posibil ca perioada sarcinii să fie foarte aglomerată pentru tine, în special atunci când trebuie să te împarți între locul de muncă și provocarea unui nou copil. De aceea, este indicat să nu uiți de tine în acest proces, și să te ocupi de pasiunile tale, fie că este vorba de achiziționarea unei perechi de blugi pentru gravide sau vizionarea unui film la cinema alături de partenerul tău.

Exerciții fizice

Femeile care fac exerciții pe durata sarcinii, sub îndrumarea medicului responsabil, sunt mult mai capabile să gestioneze stresul. Acestea vor fi mai încrezătoare în felul în care arată, și totodată vor fi mai liniștite privind sănătatea lor și puterea de a gestiona sarcina.

Prioritizează somnul

Atunci când ești însărcinată, ai nevoie de mai mult somn decât în mod obișnuit. Astfel, nu-ți poți permite să stai trează foarte târziu, să te trezești prea devreme și să treci printr-o zi fără să ai parte de odihna necesară.

Împărtășește

Discută cu prietenii tăi sau asociază-te unui grup de susținere a femeilor însărcinate. Discuțiile cu persoane care au experimentat ceea ce tu trăiești acum sau care se află în aceeași situație ca și tine te vor ajuta să diminuezi stresul și presiunea care apasă asupra ta.

Consiliere

Multe femei cred că se vor simți mai bine odată ce vor da naștere copilului. Însă, de multe ori, realitatea dovedește opusul: stresul are tendința de a crește odată ce copilul se naște. Astfel, dacă ai tendința de a te lăsa consumată de îngrijorări, nu ezita să iei legătura cu un terapeut. Cu cât soliciți mai devreme ajutor, cu atât va fi mai bine pentru tine, copilul tău și familia ta.

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle