5 lucruri pe care nu le stiai despre Casa Regala Romaneasca

Regalitatea ne fascineaza dintotdeauna. Bineinteles, stii ca si Romania are o Casa Regala proprie, dar iata 5 lucruri pe care sigur nu le stiai!

5 lucruri pe care nu le stiai despre Casa Regala Romaneasca

Casa Regala Romaneasca a fost intemeiata de Carol I, primul rege al Romaniei. Anul acesta, in 2017, se implinesc 70 de ani de cand Regele Mihai I, al 4-lea rege al Romaniei si ultimul, a fost fortat sa abdice.

Daca esti pasionata de istorie, atunci stii cateva lucruri despre perioada in care Romania a fost regat si sigur stii si cate ceva despre Casa Regala a Romaniei. Iata, insa, 5 lucruri pe care probabil nu le cunosti.

Descendenta


Casa Regala a Romaniei este descendenta in linie genealogica directa din Familia de Hohenzollern-Sigmaringen – o familie foarte cunoscuta si foarte importanta in Europa. De asemenea, Casa Regala a Romaniei este inrudita cu toate marile familii regale europene, inclusiv cu Casa Windsor, regalitatea din Marea Britanie!

Deviza

Deviza Casei Regale a Romaniei a fost preluata chiar de la Familia Hohenzollern-Sigmaringen si este „Nihil sine Deo' – in traducere, din latina, aceasta inseamna „Nimic fara Dumnezeu'.

Regele Ferdinand nu a fost fiul Regelui Carol I

Coroana se transmite pe linie genealogica, la primul nascut de sex masculin. Cu toate acestea, Regele Carol I si sotia sa, Regina Elisabeta, nu au avut niciun urmas direct. Ferdinand era nepotul lui Carol, fiul cel mare al fratelui sau.

Carmen Sylva si Mihai Eminescu

Regina Elisabeta, sotia Regelui Carol I, scria poezii sub pseudonimul Carmen Sylva (carmen – poezie, silva – padure). Ea mentinea o corespondenta cu artisti ai vremii, precum George Enescu, Vasile Alecsandri si… Mihai Eminescu. Se pare ca cel din urma i-a spus in mod direct reginei despre o poezie scrisa de aceasta ca nu ar trebui sa fie publicata. Elisabeta i-a reamintit ca vorbeste cu regina Romaniei, dar Mihai Eminescu i-a spus ca nu este, totusi, si regina poeziei.

Principesa Margareta – Custodele Coroanei

In 2016, Regele Mihai, ultimul rege al Romaniei, a dat publicitatii un comunicat de presa in care a anuntat ca este grav bolnav si ca o insarcineaza pe fiica sa cea mare, Principesa Margareta, cu indeplinirea actiunilor sale publice.

Citeste si:
Cum este inrudita Casa Regala Romaneasca cu Casa Regala a Marii Britanii

Foto: romaniaregala.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle