5 lucruri importante pe care numai prietenii adevarati le fac

Prietenii adevarati nu sunt usor de gasit, dar iti poti da seama de potentialul unei persoane din comportamentul sau fata de tine. Iata 5 lucruri importante pe care prietenii adevarati le fac unul pentru altul.

5 lucruri importante pe care numai prietenii adevarati le fac

Indiferent de cat de multe relatii de prietenie ai la un moment dat in viata, nu toate sunt de durata. Sigur, de la fiecare persoana ai cate ceva de invatat, insa iata 5 lucruri pe care prietenii adevarati le vor face pentru tine si pe care tu ar trebui sa le faci pentru ei:

1. Te suna sau iti dau mesaje pentru ca le pasa, nu pentru ca vor ceva

Stim cu totii ca exista persoane care apar din senin, purtandu-se ca niste prieteni apropiati, doar atunci cand au nevoie de ceva de la tine. Si da, este ok sa ai o retea mai larga de cunostinte cu care sa relationezi, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa ii lasi pe altii sa profite de tine. Iar pe de alta parte, daca nu ai mai mult de un lucru in comun cu o persoana, nu o prea poti numi prieten. Un prieten adevarat isi va aminti de acea prezentare pe care o ai de facut la seviciu si te va suna ca sa iti ureze succes, nu pentru ca ar vrea ceva de la tine. Amintindu-ti detaliile vietilor prietenilor tai le arati ca fac parte din a ta, chiar si atunci cand nu va puteti vedea in fiecare zi.

2. Sunt langa tine si in momentele grele

Sigur, cu totii ne asteptam ca prietenii nostri sa fie langa noi cand ne serbam ziua de nastere sau in ziua nuntii, dar exista si alte momente in viata, mai putin placute, atunci cand poate avem nevoie mai mare de sustinere. Prietenii care se ajuta in momentele grele construiesc unul cu altul o relatie mult mai trainica si mai profunda, pentru ca isi cunosc slabiciunile si partile negative.

3. Stiu exact cum sa te inveseleasca

Tocmai pentru ca te-au vazut in cele mai dificile momente, dar si in cele in care te distrai, prietenii adevarati te cunosc atat de bine incat stiu exact ce iti doresti ca sa iesi dintr-o stare negativa. Poate ai nevoie de ciocolata sau, pur si simplu, de putin spatiu, orice ar fi, un prieten adevarat iti va oferi intotdeauna ceea ce ai nevoie, pentru ca vrea sa te vada fericita din nou.

4. Chiar te asculta

Tuturor ni s-a intamplat, probabil, sa fim in mijlocul unei povestiri interesante si sa ne dam seama ca persoana din fata noastra pur si simplu nu ne asculta cu adevarat, dand din cap absenta sau aruncand priviri catre telefon. Adevaratii prieteni te asculta si iti raspund, facandu-si griji pentru problemele tale ca si cum ar fi ale lor.

5. Iti sunt prieteni pentru cine esti tu, nu pentru ceea ce ai

S-ar putea sa ai prieteni din perioada liceului sau chiar a scolii generale. Dar cat de multe se schimba de fapt intr-o prietenie adevarata? Singurele diferente ar trebui sa stea in faptul ca va permiteti sa mergeti la restaurant sau sa va organizati vacantele impreuna, si nu in sustinerea pe care vi-o acordati reciproc. Oamenii din viata ta cu care vei avea o relatie frumoasa sunt cei care sunt langa tine indiferent de pozitia pe care o ocupi la job. Din nou, prietenii adevarati sunt langa tine in momentele grele si sunt acolo ca sa le sarbatoriti pe cele bune impreuna.

Foto: Imaxtree

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle