5 lucruri de vazut intr-un city break in Milano

Milano se afla pe lista de orase subestimate ale Italiei, impreuna cu Florenta sau Bologna. Descopera, insa, 5 lucruri de vazut intr-un city break in Milano, in cazul in care ti-ai propus sa ajungi acolo.

5 lucruri de vazut intr-un city break in Milano

Aceste orase, desi mai putin alese de turisti in favoarea altora precum Roma sau Venetia, ascund adevarate „comori' arhitectonice sau artistice, perfecte de vizitat si admirat. Asadar, iata 5 lucruri de vazut intr-un city break in Milano.

Piazza del Duomo

Plimba-te pe strazile din Milano si indreapta-te catre Piazza del Duomo; acolo unde vei gasi, asa cum ii spune si numele, celebrul Dom din Milano. Te va coplesi cu grandoarea sa, pentru ca este cel de-al treilea edificiu bisericesc, in ordinea marimii, din Italia. Este construit in stil gotic si a durat cateva sute de ani ca sa fie terminat. Poti urca si pe acoperisul Domului.

Biserica Santa Maria delle Grazie

Biserica Santa Maria delle Grazie este o veche biserica romano catolica din Milano, inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Merita vizitata, pentru ca acolo vei descoperi celebra pictura (murala) a lui Leonardo da Vinci, „Cina cea de taina'. Biserica a fost construita de Bramante, in secolul al XV-lea.

Citeste si:
7 lucruri de vazut intr-un city break in Londra

Castelul Sforza

Castelul Sforza este o atractie de top pentru pasionatii de istorie, dar nu numai. Este una dintre cele mai vechi cladiri din Milano – a fost construit in secolul al XIV-lea. Insa asta nu este tot: in interiorul sau, Castelul Sforza gazduieste peste 10 muzee de arta & cultura, printre care se numara Muzeul de Arta Antica, Muzeul de Arte Decorative si Muzeul de Instrumente Muzicale.

Galleria Vittorio Emanuele II

Si pentru ca nu ai cum sa mergi in Italia si sa nu te rasfeti cu o sesiune de shopping, nu trebuie sa ratezi Galleria Vittorio Emanuele II. Galeria este unul dintre cele mai vechi mall-uri din lume. A fost conceputa in 1861 si construita intre 1865 si 1877. Arhitectura galeriei este superba, fiind sub forma unei duble arcade pe patru niveluri.

Citeste si:
7 locuri de vazut intr-un city break in Cluj

Brera

Brera este, de fapt, un cartier intreg. Supranumit si „Montmartre milanez', dupa celebra zona din Paris, Brera este recunoscut ca fiind cartierul artistilor din Milano, cu o atmosfera boema si relaxata. In aceasta zona, poti vizita Palazzo Brera, iar in cadrul Palazzo Brera, Gradina Botanica din Milano.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din turism