5 întrebări pe care trebuie să ți le pui dacă vrei să-ți schimbi viața după ce ieși din izolare

Izolarea la domiciliu ți-a dat mult de gândit și ai ajuns la concluzia că vrei să-ți schimbi viața. Sau anumite lucruri din ea... Iată câteva întrebări la care e bine să reflectezi.

5 întrebări pe care trebuie să ți le pui dacă vrei să-ți schimbi viața după ce ieși din izolare

Vrei să-ți schimbi viața! Un țel important, măreț care în mod cert va necesita ieșirea din zona de confort. În această perioadă de izolare ai avut timp să stai tu cu tine, să-ți analizezi existența, prioritățile. Ai luat deja niște decizii? Sau poate încă ești puțin confuză, dar știi clar că lucrurile nu trebuie să rămână la fel. Nu discutăm aici despre transformări de profunzime, ci de anumite aspecte ale vieții în care nu te mai simți împlinită sau fericită. Pe lângă momentele tale de analiză te invităm să îți răspunzi și la următoarele întrebări care evaluează relațiile cu cei pe care îi consideri apropiați.

Cât de singură m-am simțit în această perioadă…

… și cu cine m-am conectat emoțional la modul real? Nu ne referim aici la discuții care să alunge plictiseala, cu oameni de pe Tinder sau conturile de social media. Nici foști care brusc te-au contactat. Nu la un salut sau un schimb de replici cu o cunoștință cu care nu ai mai discutat de luni sau ani de zile. Nu sunt valabile nici glumițele sub formă de ilustrație, fotografie sau video. Ci discuții care ți-au mers la suflet și interacțiuni care nu te-au făcut să te simți singură, a nimănui.

La cine pot apela când am nevoie?

Sigur că disponibilitatea diferă. Prietenul care îți poate împrumuta niște bani dacă ești în impas financiar, mai ales acum când multe afaceri nu sunt deloc într-o situație prea bună. Cel care te ajută cu un sfat punctual legat de orientarea profesională. Cel care este dispus să îți repare ceva acasă. Ori care pur și simplu te ascultă când ești supărată și simți nevoia să dai afară toată tristețea și furia. Chiar poți să-ți schimbi viața păstrând aproape oamenii pe care te poți baza. Iar aici nu este vorba de un interes ascuns sau utilitatea unei persoane, ci de faptul că atunci când primești o mână de ajutor, indiferent sub ce formă, simți că ești importantă, contezi.

Ce relații sunt importante pentru mine

Aici poți face o listă pe tipuri de relaționări, iar la fiecare să adaugi numele oamenilor din respectiva categorie. Sau, pur și simplu, să notezi persoanele cu care simți că ai o legătură semnificativă, prețuiești relația pe care o ai cu ele.

Vrei să-ți schimbi viața? Află cine te încarcă sau te consumă emoțional

Nu toate relațiile au rolul de a te energiza, de a te umple de încântare și bucurie. Unii oameni doar iau și nu oferă nimic. Alții oferă prea puțin, chiar infim. O altă categorie e generoasă, dar și consumatoare emoțional. E ok să pui limite, ori să-ți faci curățenie printre relații.

Ce grupuri și activități sunt benefice pentru mine?

Poate fi benefic grupul de la sală sau de la yoga. Vechea gașcă din liceu poate avea o influență pozitivă. Cu prietenele de la birou te ajuți profesional și ocazional te distrezi grozav. În general avem mai multe grupuri de prieteni sau amici, iar cu fiecare activități distincte. Depinde de tine să alegi ce sau cine simți că ți face bine.

Citește și:
4 schimbări de perspectivă care te vor ajuta să ai o relație de cuplu mai puternică

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle