4 pasi care te vor invata stiinta de a stapani orice

Avem tendinta de a asocia de obicei ce e mai bun cu munca si ambitia. Insa un nou studiu sugerereaza faptul ca stiinta care se afla in spatele realizarilor de top este mai intuitiva de atat.

4 pasi care te vor invata stiinta de a stapani orice

Cu alte cuvinte, succesul vine atunci cand inveti sa realizezi o activitate aproape automat. Aceasta descoperire spune ca activitatea ta trebuie impartita in 4 etape, pe care trebuie sa le parcurgi daca vrei sa ajungi in varf, in orice domeniu.

Repetitia

Orice inducem subconstientului nostru, alimentandu-l prin repetitie si emotie, intr-o zi va deveni realitate. Repetand un proces iar si iar, te vei simti mult mai confortabila si mai sigura pe tine. Insista asupra lucrurilor pe care crezi ca le stapanesti deja, nu renunta sa inveti nici chiar dupa ce crezi ca ti-ai atins scopul. Creandu-ti automatisme, vei invata regulile pe care trebuie sa le aplici atat de bine, in orice faci, incat vei ajunge in punctul in care creierul tau te va ajuta intr-un mod creativ sa le incalci. Cum spune Dalai Lama Learn the rules well, so you know how to break them properly.'

Forteaza-ti limitele

Al doilea pas spre crearea automatismelor este asemanator cu un antrenament in sala de fitness. Scopul lui este sa devina, treptat, din ce in ce mai dificil. In orice ai face, include elemente care sa te scoata din zona ta de confort. Nu fi niciodata multumita cu ce ai invatat pana acum. Incearca sa iei asupra ta sarcini si mai dificile, in felul acesta vei putea aprecia exact ce stapanesti, si unde mai ai nevoie sa te perfectionezi.

Stabileste termene limita

Pe masura ce progresezi intr-un anumit domeniu, foloseste-te de timp, ca de un factor care te constrange sa iei decizii rapide. Te va forta sa gandesti intr-un alt mod, mai alert, imbunatatindu-ti memoria si activitatea profesionala. Cheia este sa reusesti sa te concentrezi asupra calitatii si nu a cantitatii, chiar si atunci cand lucrezi sub presiune.

Accepta intentionat distrageri de la ceea ce ai de facut

A permite sa fii distrasa reprezinta ultimul pas in antrenarea memoriei. Stapanind o sarcina atat de bine, chiar si atunci cand sunt factori care iti distrag atentia de la ea, vei reusi sa o realizezi automat. In final, subconstientul va incepe sa lucreze pentru tine. Daca vrei sa devii cea mai buna in ceea ce faci, trebuie sa ajungi la nivelul la care o faci automat, de abia din acest punct incepand adevarata inovatie, asupra careia iti vei putea pune propria semnatura.

Nu ramane decat sa iti urez succes!

Text: Dora Chelariu

Foto Arhiva Revistei ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle