4 obiceiuri toxice care iti afecteaza relatia cu partenerul

La fel cum fiecare dintre noi are si calitati, dar si defecte, este normal sa te faci vinovata si tu de o serie de obiceiuri toxice care au potentialul sa iti afecteze negativ relatia cu partenerul.

4 obiceiuri toxice care iti afecteaza relatia cu partenerul

Poate este incapatanata, ori reactionezi intr-un mod pasiv-agresiv atunci cand te deranjeaza ceva. Mai jos, iti detaliem cateva obiceiuri toxice de care, poate, te faci si tu vinovata (chiar fara sa realizezi) si pentru care iti oferim si cateva sugestii de remediere.

1. Refuzi sa asculti

Daca nu poti vedea lucrurile si din perspectiva partenerului, nu numai din perspectiva ta, inseamna ca nu prea te pricepi sa ii asculti cu adevarat parerile. Iar asta este un obicei toxic pentru ca nu poti comunica eficient cu partenerul tau. Sa il asculti cu adevarat pe partenerul tau inseamna sa il faci sa se simta observat si acceptat, luat in considerare.

Citeste si:
6 lucruri pe care ar trebui sa le schimbi odata ce esti intr-o relatie

2. Faci presupuneri

Unul dintre cele mai toxice obiceiuri pentru o relatie, de care multe persoane se fac vinovate, este presupunerea. Si anume, sa prespui in mod automat ca partenerul intelege ceea ce vrei sa spui. De cele mai multe ori, nu este adevarat. Este crucial intr-o relatie sa iti comunici clar dorintele, ideile si parerile, in loc sa presupui ca cealalta persoana cunoaste ceea ce tu nu verbalizezi.

3. Nu il accepti pe partenerul tau exact asa cum este

Stim cu totii cum este sa iti doresti sa ii faci pe oamenii la care tii sa se asemene mai mult cu tine. Adica sa le placa aceleasi lucruri care ne plac noua, sa fie amuzati de aceleasi lucruri care pe noi ne fac sa radem, sa comunice la fel cum comunicam noi etc. In schimb, ar trebui sa inveti sa iti accepti partenerul exact asa cum este si sa nu privesti diferentele dintre voi ca fiind in neregula.

Citeste si:
5 lucruri pe care nu ar trebui sa le sacrifici intr-o relatie

4. Esti prea incapatanata

Incapatanarea poate fi o sabie cu doua taisuri: pe de-o parte, poate fi o calitate, pentru ca te face sa fii perseverenta, insa, pe de alta parte, in relatia cu partenerul nu iti va aduce atat de multe beneficii. Iar asta pentru ca incapatanarea de care dai dovada te va face sa iti doresti cu ardoare sa ai dreptate 100% de fiecare data cand intampinati o cearta in relatie. Ori asta este imposibil. Invata sa faci compromisuri si sa accepti ca si partenerul poate sa aiba dreptate in anumite cazuri.

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle