4 moduri in care poti profita din plin de o zi libera

Sa iti faci timp sa te odihnesti si sa reflectezi este crucial pentru succesul in cariera si in viata personala. Chiar si cele mai ocupate femei de afaceri pot folosi aceste sfaturi pentru a se bucura de timpul lor liber.

4 moduri in care poti profita din plin de o zi libera

O zi libera doar pentru tine, in care poti face ce vrei, este foarte rara pentru persoanele tinere. Majoritatea incearca sa isi imbunatateasca cariera si uita de beneficiile pe care le poate avea o zi libera. De obicei, doar atunci cand deadline-urile, evenimentele si obligatiile sociale devin prea obositoare simt nevoia unei zile libere, dar atunci poate fi prea tarziu.

In loc sa astepti sa te simti extenuata pentru a cere o zi libera, fa asta mai devreme si afla 4 moduri in care poti profita din plin de aceasta zi speciala.

1. Identifica senzatia pe care vrei sa o simti

De obicei nu urmaresti un anumit obiectiv, ci de fapt urmaresti o senzatie. Cu alte cuvinte, obiectivele pe care ti le stabilesti sunt motivate fara ca tu sa iti dai seama de senzatia pe care vrei sa o simti. La inceputul zilei tale libere, incearca sa iti dai seama ce anume vrei sa simti la finalul acesteia. Vrei sa te simti productiva, relaxata, creativa sau aventuroasa?

Daca vrei sa fie o zi de relaxare, plimba-te, mergi la spa si savureaza cina la restaurantul tau preferat. Dispozitia ta determina si daca vrei sa iti petreci ziua singura sau alaturi de alte persoane. Indiferent de sarcinile pe care trebuie sa le indeplinesti, senzatia pe care vrei sa o obtii va dicta cursul zilei.

2. Imparte ziua in mai multe parti

O zi poate fi impartita in 3-4 parti, fiecare cu activitatile si sarcinile stabilite. In felul acesta nu vei petrece 24 de ore dormind si rontaind diverse snacks-uri (daca nu cumva asta ti-ai propus sa faci).

De exemplu, poti incerca sa gasesti un echilibru intre partea de consum (vizionarea serialelor, shopping) si partea in care creezi (gatesti, scrii, faci un proiect DIY). Acest echilibru iti mentine creierul agil, insa si relaxat. Facand lucruri noi vei descoperi idei sau solutii pentru a-ti imbunatati viata personala si cariera.

3. Schimba-ti mediul si obiceiurile

De cele mai multe ori zilele libere sunt cerute pentru ca avem nevoie de un timp pentru a ne distanta de rutina si pentru a ne reechilibra si improspata mintea si organismul. Probabil ti-ai identificat obiceiurile pe care ai vrea sa le schimbi atat la job, cat si in viata personala, iar modul cel mai bun de a face asta este sa iti schimbi radical si mediul in care iti desfasori activitatea.

Indiferent ca este vorba de o redecorare a spatiului in care lucrezi sau a casei, un mediu nou te ajuta sa gandesti expansiv, sa iti reevaluezi obiceiurile si sa iti formezi altele noi. Poti face schimbari in jurul tau cu ajutorul plantelor si a diferitelor obiecte decorative si poti muta mobila din cand in cand pentru un aspect diferit. Petrece-ti ziua libera intr-un loc nou, de exemplu o cafenea sau un parc, pentru a te energiza si pentru a te inspira.

4. Foloseste timpul liber pentru a face planuri

Atunci cand ai cateva momente doar pentru tine le poti folosi pentru a-ti face planuri. Fie ca este vorba de planificarea unei calatorii sau poate a unei intalniri cu prietenele tale, te vei putea gandi in liniste ce locuri noi ai vrea sa vezi si cand ai putea face asta. Totodata, poti folosi aceasta zi si pentru a-ti face o programare la doctor, deoarece este bine sa ai grija mereu de sanatatea ta.

Text: Georgiana Livadaru
Foto: Arhiva Revistei ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle