4 lucruri importante pe care le invatam in relatii

Cel mai important lucru benefic pe care il obtinem fiind intr-o relatie este faptul ca invatam foarte multe lucruri despre noi si deprindem anumite abilitati pe care inainte nu le aveam.

4 lucruri importante pe care le invatam in relatii

Iata cateva lucruri importante pe care le invatam in relatii, lucruri pe care nu le-am putea invata in alt mod. Asta pentru ca atunci cand intram intr-o relatie, aceasta vine la pachet cu o serie de lectii de viata. Astfel, in relatii invatam…

…cum sa comunicam eficient

Stim prea bine ca, intr-o relatie, comunicarea este la baza tuturor interactiunilor. Iar singurul mod prin care poti invata si experimenta toate tipurile de comunicare este sa le „exersezi' cu persoana cu care petreci cel mai mult timp. Desigur, asta te va ajuta si in alte legaturi cu alte persoane din viata ta, precum prietenii, parintii, colegii de serviciu etc.

Citeste si:
7 lectii dureroase pe care le poti invata din relatiile anterioare

…cum sa facem compromisuri – sau sa nu facem

Indiferent de cat de bine te intelegi cu partenerul tau si de cat de multe lucruri aveti in comun, nu veti fi niciodata aceeasi persoana si nu veti gandi in totalitate la fel, asa ca este normal sa aveti si neintelegeri din cand in cand. Intr-o relatie, inveti cum sa ajungi la un numitor comun cu cineva, cum sa faci negocieri si cum sa faci sacrificii, cateodata, pentru ca partenerul sa fie fericit. In acelasi timp, daca compromisurile sunt facute reciproc, vei invata si cum sa iti sustii punctul de vedere si cum sa nu renunti la el.

…cum sa fim vulnerabili

Intr-o relatie, situatia se schimba fata de cum este atunci cand nu ai un partener. Mai ales atunci cand te simti foarte indragostita, vei invata cum este sa iti lasi garda jos si cum sa incepi sa construiesti un viitor cu partenerul tau. Iar pentru acest lucru, trebuie sa ai inima deschisa si sa iti dai voie sa fii vulnerabila. Vulnerabilitatea, insa, aduce cu sine mai multe beneficii: te vei conecta cu partenerul tau la un nivel mult mai profund, iti vei asuma riscuri si vei avea incredere in alta persoana la fel cum ai in tine.

Citeste si:
De ce nu e OK sa fii prea detasata intr-o relatie

…cum sa fim altruisti cu adevarat

Poti invata sa fii altruista si in relatiile de prietenie sau in cele cu familia insa, in sensul romantic, poti invata acest lucru doar aflandu-te intr-o relatie. Astfel, vei vedea cum este sa pui nevoile si dorintele altcuiva mai presus de ale tale. Iar odata ce esti capabila de acest lucru, vei descoperi ca va deveni mult mai satisfacator sa il faci pe partenerul tau fericit – o adevarata lectie de altruism.

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din lifestyle